Šport
18 ogledov

Lorenzu prvi "pole", Rossi šele 12.

Lorenzo Yamaha Doha VN Katarja Katar kvalifikacije moto GP motociklizem motor EPA
V Dohi se bo v nedeljo začelo svetovno motociklistično prvenstvo. V kraljevem razredu, v moto GP, bo uvodno preizkušnjo, veliko nagrado Katarja, z najboljšega startnega položaja začel svetovni prvak iz leta 2010 Španec Jorge Lorenzo na Yamahi, ki je v kvalifikacijah prehitel branilca naslova, voznika Honde, Avstralca Caseyja Stonerja.

Uspeh Yamahe sta s tretjim in četrtim časom dopolnila Britanec Cal Crutchlow in Američan Ben Spies, peti je bil Nicky Hayden (Ducati), šesti Andrea Dovicioso (Yamaha), sedmi Dani Pedrosa (Honda), šele 12. pa Valentino Rossi (Ducati).

V razredu Moto 2 je bil najhitrejši Švicar Thomas Lüthi (Suter) pred moštvenim kolegom Marcom Marquezom in Italijanom Andreo Iannonejem (Speed Up), v razredu moto 3 pa Nemec Sandro Cortese (KTM) pred Špancem Maverickom Vinalesom (Honda) in Francozom Louisom Rossijem (Honda).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.