Loterija naklonjena domačim ekipam

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Onstran Atlantika v severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali le dve tekmi, v obeh sta bili po izvajanju kazenskih strelov uspešnejši domači moštvi.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Winnipeg Jets so po kazenskih strelih premagali St. Louis Blues s 4:3, Anaheim pa so bili po kazenskih strelih boljši od Phoenix Coyotes s 3:2.

V Winnipegu je domača ekipa slavila grenko zmago, potem ko se je poškodoval mladi obetavni branilec Jacob Trouba, ki so ga morali z ledene ploskve odnesti na nosilih. Prvi podatki o poškodbi so sicer obetavni.

Winnipeg je sicer zrežiral preobrat v zadnjih sedmih minutah dvoboja, ko je nadoknadil dva gola zaostanka ter izsilil podaljšek (3:3). St. Louis je v vodstvo popeljal David Backes v deveti minuti, dobrih šest minut pozneje je Olli Jokinen poravnal izid na 1:1. Nato sta sledila dva zadetka Alexandra Steena, ki je goste popeljal v vodstvo s 3:1.

V 54. minuti je znižal Evander Kane, manj kot dve minuti pred koncem pa je Tobias Enstrom poskrbel za izenačenje. Pri kazenskih strelih je zmagoviti gol v sedmi seriji dosegel Jokinen.

Rački do šeste zaporedne zmage

Hokejisti Anaheima so vpisali še šesto zmago v nizu, za vodilno ekipo pacifiške skupine San Jose Sharks pa zaostajajo le za točko. Phoenix si na razpredelnici deset točk deli z Vancouver Canucks in Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki bo v noči na nedeljo gostil Dallas, nato pa sledita še domači tekmi kraljev s Calgaryjem in Phoenixom.

V prvi tretjini je Anaheim povedel po golu Teemuja Selanneja. Gosti so izenačili z golom Antoineja Vermetta v 32. minuti, Rotislav Klesla pa je 11 minut pred koncem povedel kojote v vodstvo, vendar pa je Nick Bonino stvari postavil na svoje mesto nekaj več kot dve minuti pred koncem rednega dela za izenačenje z 2:2. Pri kazenskih strelih so bili uspešnejši racmani. Jakob Silverberg je zadel odločilni gol v 11. seriji kazenskih strelov, potem ko je Jonas Hiller zaustavil strel Shana Doana.

Liga NHL, rezultati:

Anaheim Ducks : Phoenix Coyotes 3:2*
Selanne, Bonino; Vermette, Klesla

Winnipeg Jets : St. Louis Blues 4:3*
Jokinen, Kane, Enstrom; Backes, Steen 2

* - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.