Šport
18 ogledov

Loterija naklonjena domačim ekipam

anaheim ducks Reuters
Onstran Atlantika v severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali le dve tekmi, v obeh sta bili po izvajanju kazenskih strelov uspešnejši domači moštvi.

Hokejisti Winnipeg Jets so po kazenskih strelih premagali St. Louis Blues s 4:3, Anaheim pa so bili po kazenskih strelih boljši od Phoenix Coyotes s 3:2.

V Winnipegu je domača ekipa slavila grenko zmago, potem ko se je poškodoval mladi obetavni branilec Jacob Trouba, ki so ga morali z ledene ploskve odnesti na nosilih. Prvi podatki o poškodbi so sicer obetavni.

Winnipeg je sicer zrežiral preobrat v zadnjih sedmih minutah dvoboja, ko je nadoknadil dva gola zaostanka ter izsilil podaljšek (3:3). St. Louis je v vodstvo popeljal David Backes v deveti minuti, dobrih šest minut pozneje je Olli Jokinen poravnal izid na 1:1. Nato sta sledila dva zadetka Alexandra Steena, ki je goste popeljal v vodstvo s 3:1.

V 54. minuti je znižal Evander Kane, manj kot dve minuti pred koncem pa je Tobias Enstrom poskrbel za izenačenje. Pri kazenskih strelih je zmagoviti gol v sedmi seriji dosegel Jokinen.

Rački do šeste zaporedne zmage

Hokejisti Anaheima so vpisali še šesto zmago v nizu, za vodilno ekipo pacifiške skupine San Jose Sharks pa zaostajajo le za točko. Phoenix si na razpredelnici deset točk deli z Vancouver Canucks in Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki bo v noči na nedeljo gostil Dallas, nato pa sledita še domači tekmi kraljev s Calgaryjem in Phoenixom.

V prvi tretjini je Anaheim povedel po golu Teemuja Selanneja. Gosti so izenačili z golom Antoineja Vermetta v 32. minuti, Rotislav Klesla pa je 11 minut pred koncem povedel kojote v vodstvo, vendar pa je Nick Bonino stvari postavil na svoje mesto nekaj več kot dve minuti pred koncem rednega dela za izenačenje z 2:2. Pri kazenskih strelih so bili uspešnejši racmani. Jakob Silverberg je zadel odločilni gol v 11. seriji kazenskih strelov, potem ko je Jonas Hiller zaustavil strel Shana Doana.

Liga NHL, rezultati:

Anaheim Ducks : Phoenix Coyotes 3:2*
Selanne, Bonino; Vermette, Klesla

Winnipeg Jets : St. Louis Blues 4:3*
Jokinen, Kane, Enstrom; Backes, Steen 2

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.