Šport
21 ogledov

Kralji dobili petardo v Tampi

Pavelec Kopitar Winnipeg Jets Los Angeles Kings NHL Reuters
Anže Kopitar je s soigralci pri Los Angeles Kings gostoval na Floridi. Domača ekipa Tampa Bay Lightning je poskrbela za veselje 16.310 gledalcev, saj je proti kraljem slavila visoko zmago (5:1).

Junak tekme med Tampa Bay Lightning in Los Angeles Kings je bil domači kapetan Martin St. Louis, ki je zadel dvakrat, edini gol za goste je dosegel Slava VojnovTo je bil prvi poraz kraljev po treh zaporednih zmagah. Anže Kopitar je na ledu preživel 23:16 minute in v tem času enkrat sprožil na gol tekmeca.

Tampa je povedla že v 19. sekundi tekme z golom Ryana Malona, ki je bil natančen s strelom od daleč, nato je po protinapadu v prvi tretjini v polno zadel Teddy Paecell. V nadaljevanju so pobudo povsem prevzeli gosti, zapravljali priložnosti, zadeli prečko, dosegli tudi gol, ki so ga sodniki razveljavili. Kazen za neučinkovitost je nato prišla, ko je svoj prvi gol dosegel St. Louis. S tem je bil zmagovalec praktično znan. "Nismo izkoristili svojih priložnosti, v obrambi pa imeli velike težave z njihovim prvim napadom, napadom Svena Stamkosa," je po tekmi dejal gostujoči trener Darryl Sutter, domači strateg pa je kot glavni razlog za uspeh omenil odlično igro v obrambi, ko je imela ekipa igralca manj na ledu.

Plaz in Morski psi še neporaženi

Colorado in San Jose še naprej ne poznata, kaj je to poraz. Oba sta v šesti tekmi zabeležila šesto zmago, Plaz je bil predvsem po zaslugi dveh golov Matta Duchena s 3:2 uspešnejši od Dallasa, Morski psi pa so bili bolj prepričljivi, v gosteh so s 6:2 ugnali St. Louis.

Ry Kessler je z dvema goloma priboril zmago v Philadelphii (3:2), peto zmago v šestih tekmah je vknjižil Pittsburgh, odločilni gol za zmago 3:2 je prispeval Jevgenij Malkin. Rezultat 3:2 je bil najpogostejši na torkovih tekmah, z njim so v Carolini zmagali tudi branilci naslova, igralci Chicaga, ki jim je to uspelo po kazenskih strelih. Odlično gre v novi sezoni tudi Torontu, tokrat je s 4:1 ugnal Minnesoto, dva gola je k zmagi prispeval Mason Raymond.

NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning : Los Angeles Kings 5:1
Toronto Maple Leafs : Minnesota Wild 4:1
New York Islanders : Buffalo Sabres 3:4**
Philadelphia Flyers : Vancouver Canucks 2:3
Pittsburgh Penguins : Edmonton Oilers 3:2
Carolina Hurricanes : Chicago Blackhawks 2:3**
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 2:1
St. Louis Blues : San Jose Sharks 2:6
Nashville Predators : Florida Panthers 4:3
Winnipeg Jets : Montreal Canadiens 0:3
Colorado Avalanche : Dallas Stars 3:2
Phoenix Coyotes : Ottawa Senators 3:4*

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.