Šport
17 ogledov

Kralji dobili loterijo proti Carolini

Quick Los Angeles Kings Ottawa Senators liga NHL Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je vpisalo še tretjo zmago ter si šest točk v zelo izenačeni pacifiški skupini deli s še tremi moštvi.

Ekipa iz Los Angelesa, za katero igra tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, je v gosteh po kazenskih strelih z 2:1 premagala Carolino za drugo zaporedno zmago. Zmago je kraljem prinesel Jeff Carter v četrti seriji kazenskih strelov, po zadetku Carterja pa je odlični Jonathan Quick zaustavil še strel Nathana Gerba. V rednem delu tekme sta se izkazali obe obrambi, prvi gol je tako padel šele v 54. minuti obračuna, ko je v polno za vodstvo gostov zadel Dwight King, a je bilo vodstvo kraljev bolj kratkega daha, saj je že čez 40 sekund Jeff Skinner poravnal izid na 1:1, s katerim sta se moštvi razšli po koncu rednega dela.

Kopitar je tokrat ostal brez točkovnega izkupička, njegovi štirje poskusi niso našli poti v mrežo Caroline. Na ledu je sicer preživel 24 minut. Kopitar je bil neuspešen tudi kot izvajalec kazenskega strela, saj je njegov strel ustavil Ward. Vratar Kraljev Quick je zaustavil 27 strelov Caroline, medtem ko je vratar domačega moštva Cam Ward zaustavil 36 strelov na gol gostujočega moštva.

NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : Los Angeles Kings 1:2*
Philadelphia Flyers : Phoenix Coyotes 1:2
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 6:3
Chicago Blackhawks : New York Islanders 3:2
Winnipeg Jets : Dallas Stars 1:4
Calgary Flames : New Jersey Devils 3:2

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.