Šport
14 ogledov

Kopitar zadel na loteriji, "stena" Quick nepremagan

Kopitar Doughty Los Angeles Kings Ottawa Senators liga NHL Reuters
Anže Kopitar je v dresu Los Angeles Kings, ki imajo na začetku lige NHL radi podaljške, odločil tekmo proti Nashville Predators z uspešno izvedenim kazenskim strelom (2:1).

Los Angeles Kings je do kazenskih strelov uspel privleči vratar Jonathan Quick, ki je zbral 34 obramb, nato pa pri loteriji ustavil vse tri strele Nashville Predators, na drugi strani pa je bil za kralje uspešen Anže Kopitar in poskrbel za končno zmago.

Za četrto zmago na peti tekmi, spet ni prišla po rednem delu, je že pred podaljškom zadel Slava Vojnov. Quick je sploh specialist, ko gre za kazenske strele – tokrat je ustavil Craiga Smitha, Filipa Forsbega in Matta Cullena. Letos sploh še ni dobil gola v tovrstnih situacijah "ena na ena", Kingsom pa je tako prinesel zmago na kar treh tekmah.

Dve točki iz težke dvorane

"Gre za nekakšno loterijo, če sem povsem iskren," je po tekmi dejal Quick. "Imamo srečo, zaenkrat gre po naših željah. Na koncu dneva smo dobili dve točki v težki dvorani proti nasprotniku iz konference."

Poleg Quicka si je največ pohval seveda prislužil Kopitar, ki je zabil z odločilnim tretjim strelom, potem ko je Nashvillov vratar Pekka Rinne že ustavil soigralca Mika Richardsa in Jeffa Carterja. Hrušičan je razkril, zakaj je poskusil z bekendom, ki se je na koncu izkazal za pravo izbiro.

Kopitar je malce premešal

"Videl sem Jeffa in Mika, kako sta poskušala streljati, zato sem pomislil, da bi malce premešal reči. Očitno sem imel srečo in je moja poteza delovala," je dejal slovenski reprezentant. Predatorji so povedli v enajsti minuti prve tretjine, ko je zadel Cullen. Quicka je premagal šele, ko je slednji po obrambi strela Gabriela Bourquea ležal na tleh.

"Nismo našli poti mimo Jonathana Quicka," se je pridušal trener domačih Barry Trotz. "Ubranil je nekaj neverjetnih strelov v drugi tretjini. Menim, da če on ne bi imel takšnega večera, bi jih povozili." 

Gretzky ostal brez rekorda

Legendarni hokejist Wayne Gretzky je izgubil enega svojih številnih rekordov, doseženih v ekipi Edmonton Oilers. Napadalec slednjih Taylor Hall je namreč v četrtek ob porazu naftarjev z 2:3 pri New York Islanders v roku osmih sekund dosegel dva gola.

Enaindvajsetletni Hall je najprej v petnajsti minuti in dvainpetdeseti sekundi zadel za 1:1, nato pa osem sekund pozneje še za 2:1. S tem je Hall za eno sekundo izboljšal 32 let star rekord Gretzkyja. Slednji je 17. januarja 1981 ob porazu Edmontona v St. Louisu zadel dvakrat zapored v roku devetih sekund.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Vancouver Canucks 0:3
New York Islanders : Edmonton Oilers 3:2
Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 5:3
Tampa Bay Lightning : Minnesota Wild 3:1
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 2:3*
Dallas Stars : San Jose Sharks 4:3*
Toronto Maple Leafs : Carolina Hurricanes 2:3
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 1:4
Ottawa Senators : New Jersey Devils 5:2
Florida Panthers : Boston Bruins 2:3
Nashville Predators : Los Angeles Kings 1:2*
Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 2:4
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.