Šport
22 ogledov

Rački ostali mogočni s prvim golom Selänneja

Selanne Anaheim Ducks Calgary Flames liga NHL Honda Center Reuters
Finski veteran Teemu Selänne je s prvim golom sezone pripomogel k domači zmagi Anaheim Ducks proti Calgary Flames (3:2). V ligi NHL le še ena tekma, ki so jo v Washingtonu dobili NY Rangers (2:0).

New York Rangers so na gostovanju v ameriški prestolnici pri Washington Capitals z Aleksom Ovečkinom in slavili zmago z 2:0. Gola sta dosegla John Moore in Ryan Calahan. Anaheim Ducks so v domači dvorani zahvaljujoč veteranu Teemuju Selänneju, ki je dosegel prvi gol letos, s 3:2 premagali Calgary Flames.

Selänne je poskrbel, da so rački v sezono vstopili najuspešneje doslej, saj so nanizali kar pet zmag zapored. V uvodni tretjini sta zadela Dustin Penner in Kyle Palmieri, domači vratar Viktor Fasth pa je za prvake pacifiške skupine zbral 33 obramb. Prvič v dveh desetletjih so hokejisti Anaheima na uvodu dobili pet od šestih tekem.

Selanne je dosegel 676. zadetek v karieri v drugi tretjini in pomagal svoji ekipi do še 17. zaporedne domače zmage proti hokejistom Calgaryja; ti so v Arrowhead Pondu na zanje zmagali 19. januarja 2004. Za goste iz Kanade sta zadela Lee Stempniak z igralcem manj na ledu in Jiri Hudler.

Liga NHL, rezultata:

Washington Capitals : New York Rangers 0:2
Anaheim Ducks : Calgay Flames 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.