Loterija za obliž na rane in maščevanje

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometna reprezentanca Brazilije je prvič v svoji zgodovini postala zmagovalka olimpijskega turnirja.
Oglej si celoten članek

V velikem finalu na stadionu Maracana so Brazilci za svoj prvi olimpijski naslov po enajstmetrovkah premagali Nemčijo s 5:4. Po rednem delu in podaljšku se je tekma končala z 1:1. Za Brazilijo je zadel Neymar v 27. minuti, izenačil je Max Meyer v 59.

Odločilni zadetek z enajstih metrov je dosegel brazilski zvezdnik Neymar v peti seriji, potem ko je pri Nemcih kot edini pred njim zgrešil Nils Petersen, njegov strel je ubranil vratar Weverton.

Bron v Nigerijo

Nigerijska reprezentanca je osvojila bronasto odličje, potem ko je v malem finalu v Belo Horizonteju premagala izbrano vrsto Hondurasa (3:2).

Nigerijci, ki so bili prvaki leta 1996 v Atlanti in podprvaki v Pekingu 2008, so do zmage prišli po zaslugi Umarja Sadiqa, ki je zadel v 34. in 56. minuti, ter Aminuja Umarja, ki je bil uspešen v 49. minuti. Za Honduras sta zadela Antony Lozano v 71. in Marcelo Pereira v 86. minuti.

Nogomet, za medalje:

FINALE:
Brazilija - Nemčija 6:5** (1:1, 1:0)
Neymar 27.; Meyer 59.

ZA 3. MESTO:
Nigerija - Honduras  (1:0)
Sadiq 34., 56., Umar 49.; Lozano 71., Pereira 86.

** - po streljanju enajstmetrovk

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.