Šport
98 ogledov

Loterija za obliž na rane in maščevanje

Neymar Weverton Brazilija Nemčija nogomet Rio 2016 EPA
Nogometna reprezentanca Brazilije je prvič v svoji zgodovini postala zmagovalka olimpijskega turnirja.

V velikem finalu na stadionu Maracana so Brazilci za svoj prvi olimpijski naslov po enajstmetrovkah premagali Nemčijo s 5:4. Po rednem delu in podaljšku se je tekma končala z 1:1. Za Brazilijo je zadel Neymar v 27. minuti, izenačil je Max Meyer v 59.

Odločilni zadetek z enajstih metrov je dosegel brazilski zvezdnik Neymar v peti seriji, potem ko je pri Nemcih kot edini pred njim zgrešil Nils Petersen, njegov strel je ubranil vratar Weverton.

Bron v Nigerijo

Nigerijska reprezentanca je osvojila bronasto odličje, potem ko je v malem finalu v Belo Horizonteju premagala izbrano vrsto Hondurasa (3:2).

Nigerijci, ki so bili prvaki leta 1996 v Atlanti in podprvaki v Pekingu 2008, so do zmage prišli po zaslugi Umarja Sadiqa, ki je zadel v 34. in 56. minuti, ter Aminuja Umarja, ki je bil uspešen v 49. minuti. Za Honduras sta zadela Antony Lozano v 71. in Marcelo Pereira v 86. minuti.

Nogomet, za medalje:

FINALE:
Brazilija - Nemčija 6:5** (1:1, 1:0)
Neymar 27.; Meyer 59.

ZA 3. MESTO:
Nigerija - Honduras  (1:0)
Sadiq 34., 56., Umar 49.; Lozano 71., Pereira 86.

** - po streljanju enajstmetrovk

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.