Lotus čez nekaj dni Renaultov

Foto: EPA
Foto: EPA
Moštvo formule 1 bo uradno prešlo v roke francoskega proizvajalca motorjev Renault 16. decembra.
Oglej si celoten članek

Britanski časnik Autosport poroča, da je britansko sodišče z dovoljenjem za prodajo sprostilo še zadnjo oviro pri nakupu Lotusa. Renault pa bo moral poravnati tudi zaostale davčne obveznosti ekipe do britanskih davčnih oblasti. Lotus je za zdaj še v lasti investicijske skupine iz Luksemburga, prodajo Renaultu pa bodo uradno izvedli 16. decembra. Lotus je davkariji dolžan 3,7 milijona evrov.

S prodajo Renaultu so v formuli 1 rešili težavo ene ekipe, ki ji je zaradi finančnih primanjkljajev grozil konec nastopanja v elitnem razredu. Posredno pa bo francoska tovarna rešila tudi ekipo Red Bull - nekdanji svetovni prvaki so namreč letos že končali sodelovanje s tem proizvajalcem, potem pa, ker niso našli novega dobavitelja motorjev, zagrozili, da bodo zapustili formulo 1.

Nazadnje so Avstrijci našli rešitev, tudi v naslednji sezoni bo motorje dobavljal Renault, le da bodo imeli uradno ime Tag Heuer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.