Šport
18 ogledov

Lotus čez nekaj dni Renaultov

lotus kimi raikkonen EPA
Moštvo formule 1 bo uradno prešlo v roke francoskega proizvajalca motorjev Renault 16. decembra.

Britanski časnik Autosport poroča, da je britansko sodišče z dovoljenjem za prodajo sprostilo še zadnjo oviro pri nakupu Lotusa. Renault pa bo moral poravnati tudi zaostale davčne obveznosti ekipe do britanskih davčnih oblasti. Lotus je za zdaj še v lasti investicijske skupine iz Luksemburga, prodajo Renaultu pa bodo uradno izvedli 16. decembra. Lotus je davkariji dolžan 3,7 milijona evrov.

S prodajo Renaultu so v formuli 1 rešili težavo ene ekipe, ki ji je zaradi finančnih primanjkljajev grozil konec nastopanja v elitnem razredu. Posredno pa bo francoska tovarna rešila tudi ekipo Red Bull - nekdanji svetovni prvaki so namreč letos že končali sodelovanje s tem proizvajalcem, potem pa, ker niso našli novega dobavitelja motorjev, zagrozili, da bodo zapustili formulo 1.

Nazadnje so Avstrijci našli rešitev, tudi v naslednji sezoni bo motorje dobavljal Renault, le da bodo imeli uradno ime Tag Heuer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.