Šport > Moto športi
59 ogledov

Renault se ponovno seli na svoje

renault mehanik pnevmatika EPA
Francoski proizvajalec Renault je potrdil, da je že sprožil postopke za pridobitev večinskega deleža ekipe Lotus. Renault bo s svojo ekipo v formuli 1 nastopil že prihodnje leto.

Renault je imel svojo lastno ekipo do leta 2011, nato pa ga je nasledil Lotus, za katerega v letošnji sezoni vozita Francoz Romain Grosjean in Venezuelec Pastor Maldonado.

lotus formula 1 | Avtor: EPA EPA
Grosjean je v skupni uvrstitvi svetovnega prvenstva formule 1 na devetem mestu s 44 točkami, Maldonado pa na 14. s 16 točkami. Med konstruktorji je Lotus šesti, vendar ima velike finančne težave.

V današnji izjavi za javnost so vodilni možje Renaulta zapisali, da so že podpisali pismo o nameri glede morebitnega prevzema večinskega deleža v ekipi Lotus, kar je prvi korak v popolno vrnitev v formulo ena, v kateri deluje že 38 let.

Do leta 2011 je Renault v formuli ena nastopil z lastno ekipo, Fernando Alonso je bil leta 2005 in 2006 tudi svetovni prvak, zadnja leta je bil dobavitelj motorjev.

Trenutno ima pogodbo z Red Bullom in Toro Rossom, vendar naj bi sodelovanje končal že po koncu letošnje sezone. Prav z Renaultovimi motorji je bil Nemec Sebastian Vettel štirikratni svetovni prvak v letih 2010 do 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.