Šport
3 ogledov

Ekipe kličejo Bernieja na pomoč

Di Resta VN Bahrajna Sakhir Manama trening EPA
Sezona formule 1 se bo ta teden končala s sklepno dirko v Abu Dabiju, za zdaj pa še ni jasno, v kakšni podobi bo tekmovanje potekalo leta 2015.

Dvema ekipama, Caterhamu in Marussii, ki sta v zelo resnih finančnih težavah, so se pridružili še Lotus, Sauber in Force India. Ta moštva so se za pomoč obrnila na vodjo formule 1 Bernieja Ecclestona.

Odprto pismo oziroma klic na pomoč je na Ecclestona naslovil pomočnik vodje ekipe Force India Robert Fernley. V imenu vseh treh ekip je v pismu Eccelstonu zahteval bolj enakomerno razdeljevanje sredstev v formuli 1, danes poroča časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Moštva, ki so se obrnila na Ecclestona, menijo, da vodstvo tekmovanja daje prednost velikim ekipam, ki imajo že tako dovolj denarja. Nato pa se milijoni prihodkov, ki jih deli Ecclestone, še neenakomerno porazdelijo. Večji del dobita ekipi, kot sta Red Bull in Ferrari, manjšim ekipam pa ostajajo drobtinice. S tem morajo preživeti sezono, poleg tega jih je pred letošnjim letom dodatno udarilo po žepu še razvijanje novega hibridnega pogonskega sistema.

Moštva predlagajo krizni sestanek po koncu sezone v Abu Dabiju. Bojijo se, da se jim je Ecclestone v navezi z bogatimi ekipami pripravljen odreči, v zameno pa uvesti tretji dirkalnik v moštvih, ki bodo ostala v karavani. Druga možnost bi bila selitev nekaterih ekip iz tekmovanja GP2 v formulo 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.