Luka Dončić plesal in se norčeval iz obrambnih mojstrov

Foto: Profimedia Luka Dončić na tekmki v Memphisu.
Foto: Profimedia Luka Dončić na tekmki v Memphisu.
Slovenski zvezdnik je na tekmi med Grizzlies in Mavericks pokazal nekaj izjemnih potez.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so na tretji tekmi rednega dela lige NBA prišli do svoje tretje zmage. V gosteh so na krilih izvrstne predstave Luke Dončića premagali Memphis Grizzlies (110:125).

Prvo ime tekme je bil še enkrat več slovenski organizator igre. V štiridesetih minutah je dosegel 35 točk, 12 skokov in 12 asistenc ter tako vpisal svoj 58. trojni dvojček v najmočnejši ligi na svetu.

V vrstah Grizlijev sta dva proslavljena obrambna specialista - lanski najboljši defenzivec lige Jaren Jackson Jr. in njegov predhodnik Marcus Smart. Oba si je Dončić večkrat privoščil.

V zadnji minuti prvega polčasa (od 1:17 na spodnjem posnetku) je imel Ljubljančan Jacksona "na drsalkah", preden je s korakom nazaj zadel trojko. Že v naslednji akciji je Dončić stopil še dlje od koša in znova zadel.

V zadnji četrtini je Dončić najprej izsilil prevzemanje Jacksona (od 3:27 naprej), potem ko se je izmuznil Smartu. Še enkrat več je ameriškega reprezentanta zlahka preigral in zadel še eno od svojih šestih trojk.

Dallas se po gostovanju v Memphisu vrača v svojo dvorano, kjer bo v noči na četrtek gostil moštvo Chicago Bulls.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:24 1. November 2023.

    Meni!!

  • 12:53 31. Oktober 2023.

    Komu mar za Dončića...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.