"Luka Dončić je fenomen"

Foto: EPA
Foto: EPA
Priznani trener je spregovoril tudi o slovenskem najstniku.
Oglej si celoten članek

Italijanski trener Ettore Messina je v svoji karieri osvojil 29 lovorik, med drugim štirikrat tudi evropski klubski naslov, po uspešnem delu v Evropi pa že nekaj časa opravlja delo pomočnika v ligi NBA. Od leta 2014 tako na klopi moštva San Antonio Spurs pomaga še enemu velikanu svetovne košarke - Greggu Popovichu.

V intervjuju za Eurodevotion je spregovoril tudi o Luki Dončiću, ki ga v dresu ekipe Dallas Mavericks čaka prva sezona v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. "Je fenomen, še zlasti zaradi psihične moči pri njegovih letih. Edini dvom predstavljajo njegove atletske sposobnosti. A začenja z izjemne osnove, radoveden sem, kako bo svoje najboljše zmožnosti prenesel v ligo NBA in prilagodil svoj način igre," je dejal Messina.

V ZDA še vedno mnogi podcenjujejo košarko, ki se igra v Evropi, Italijan jo seveda pozna precej boljše: "Raven košarke v evroligi je izjemno visoka, gre za drugo najmočnejše tekmovanje. V ekonomski moči pravzaprav ni razlike, v nekaterih številkah pa se tudi najboljši evropski igralci ne morejo meriti s povprečnimi NBA igralci. Zdaj prevladuje tendenca, da se mladi košarkarji hitreje odločajo za selitev v NBA. Pred leti je bilo več pomislekov pri tem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.