"Luka Dončić je najboljši igralec v ligi NBA"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pohvale na račun najboljšega slovenskega košarkarja dežujejo z vseh strani.
Oglej si celoten članek

Luka Donćić je bil po še en seriji izjemnih predstav izbran za najboljšega košarkarja meseca februarja v zahodni konferenci. Dallas Mavericks so po zaslugi slovenskega košarkarja trenutno ena najbolj vročih ekip v ligi NBA, kar potrjuejo tudi številke.

Morant ali Dončić? Na divjem Zahodu je bil februarja najboljši ...

Teksašani so na zadnjih desetih tekmah zbrali kar osem zmag in samo dva poraza, premoč pa so jim v tem času morale priznati številni vrhunski kolektivi, kot so na primer Golden State Warriors, Philadelphia 76ers in Miami Heat.

Brez moči so bili tudi Los Angeles Lakers na čelu z LeBronom Jamesom, a je treba priznati, da jezerniki v tem trenutku niti približno ne veljajo za dobro ekipo.

Video Ne boste verjeli, katero slovensko pesem je Dončić zavrtel v Dallasu

Dončić je na zadnjih desetih tekmah v povprečju beležil 34 točk, deset skokov in osem podaj ob 46-odstotnem metu iz igre in kar 41-odstotnem metu za tri točke. S temi številkami si je prislužil drugo nagrado za igralca meseca v ligi NBA in prvo po novembru 2019.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Nekdanji košarkar Dallasa Chandler Parsons je ob tem Dončića proglasil za najboljšega košarkarja v ligi NBA. "Če bi moral v tem trenutku izbrati enega košarkarja za prihodnost, potem bi izbral Luko Dončića. Mislim, da je najbojši igralec v NBA. Kar je dosegel pri svoji starosti, je res neverjetno. Nikoli nisem imel priložnosti igrati z njim, sem bil pa v njegovi bližini. Fant je ogromen. In nihče ne more pospešiti njegove igre. Naj ga pokriva Patrick Beverley ali Kawhi Leonard, Luka bo počel, kar se mu bo zahotelo," je prepričan Parsons, ki je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu igral devet sezon (2011-2020), od tega je dve preživel v Dallasu.

Poškodba Poškodba Dončića

"Če pogledamo Dončićevo telo, deluje malo debelušno. Saj je še otrok. Predstavljate si ga, če bi užival samo načrtovane obroke in več časa preživel v telovadnici z utežmi. Vse to, kar počne, mu uspeva brez tega. Po mojem je spektakularen. Veličina mu je usojena. Najboljši košarkar v ligi NBA. Je žilav, ne boji se spregovoriti, laja na sodnike. Morda celo preveč. Podžiga soigralce, zna jih vključiti v igro. Takoj je prevzel vajeti. To je njegova ekipa, njegova liga. Neverjeten je. Pričakujem, da bodo letos zelo dobri v končnici. Luka je poseben," je povedal nekdanji NBA-jevec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:43 6. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.