Luka ostal brez tekme, njegova menjava odlična, a...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić ima težave s poškodbo. Brez njega so Dallas Mavericks klonili v Chicagu.
Oglej si celoten članek

Dallas je na gostovanju v Chicagu moral zaigrati brez poškodovanega slovenskega zvezdnika, Luka Dončić je na zadnjem dvoboju z Miamijem namreč prejel udarec v levo nogo, ki ga je oddaljil s parketa za obračun z Bulls. Izostanek naj ne bi bil daljši, Slovenec bi se lahko vrnil že v gosteh pri Houstonu, tekma bo v noči s ponedeljka na torek po slovenskem času.

"Jutri bomo videli, kako se bo počutil, ko bo zjutraj vstal," je o Dončićevih možnostih za igranje proti Raketam dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Kot zamenjava za Dončića je v prvi peterki zaigral Jalen Brunson. Ta je dvoboj odprl z metom 4/4 iz igre in bil najbolj zaslužen za rahlo prednost gostov na polovici četrtine. A pri Chicagu je blestel Zach LaVine, ki je dosegel kar 21 od prvih 26 točk Bikov. Malce se mu je sicer v napadu ustavilo ob koncu četrtine, ko je zapored zgrešil tri mete, vseeno je njegov met v prvih 12 minutah znašal 9/13.

V drugo četrtino se je vstopilo z rezultatom 31:31, ekipi pa sta se nato kar nekajkrat zamenjali v vodstvu. Prvi so nekoliko popustili Mavericks, po novem košu LaVina je Carlisle zahteval minuto odmora pri zaostanku z 42:47. Posvet na klopi je pomagal, Dallas je po njem nanizal šest točk, štiri je znova prispeval Brunson, ki je še vedno imel stoodstoten met (7/7).

Po trojki Josha Richardsona so košarkarji iz  Teksasa minuto pred koncem polčasa povedli s 60:54, a je nato z uspešnim metom za tri točke odgovoril LaVine (29 točk), Wendell Carter Jr. pa je v naslednjem napadu Bikov prišel do ofenzivnega skoka in zadel za 59:60. Zgrešil je dodatni prosti met in tako Dallasu omogočil minimalno prednost ob glavnem odmoru. 

Mrtvi tek obeh moštev se je nadaljeval tudi v tretji četrtini. V zadnjo minuto tega obdobja se je tako vstopilo z izidom 81:81, nato pa so pet točk zaporedoma dosegli domači košarkarji.

Chicago je v zadnji četrtini hitro povedel z 92:85 in s tem prišel do takrat največje prednosti za katerokoli ekipo na tekmi. Dallas je s štirimi zaporednimi točkami na polovici četrtine znižal zaostanek na 95:100. Po domači minuti odmora so s prodorom in dodatnim prostim metom Cobyja Whita Bulls prišli do +8.

Mavericks so se znova prbližali s štirimi točkami Brunsona, nato pa je dva prosta meta dodal še Maxi Kleber za 104:106. A LaVine je odgovoril z novima točkama in asistenco. Richardson je slabi dve minuti pred zadnjim piskom sirene zadel enega od dveh prostih metov (105:110). White je s trojko še enkrat več poskrbel za osem točk prednosti.

Kleber je z metom za tri točke poskrbel za 108:113, Chicago pa je v napadu izgubil žogo. A ko je Tim Hardaway Jr. zgrešil trojko, je postalo jasno, da bo zasedba iz Teksasa doživela četrti poraz na šesti tekmi v sezoni. Po uspešnem izvajanju prostih metov v zadnji minuti je Chicaga slavil s 118:108.

LaVine je zbral 39 točk, White 23. Na drugi strani je bil Brunson dostojna menjava za Dončića, vknjižil je 31 točk, 5 skokov in 7 asistenc. Po 16 točk stadosegla Richardson in Kleber.

Drobtinice za Čančarja

Na dvoboju med Minnesoto in Denverjem so v gosteh s 124:109 slavili slednji. Vlatko Čančar je na parket stopil v zadnji minuti tekme in se v statistiko ni vpisal. Nuggets so pred zadnjo četrtino zaostajali za točko, nato pa zadnjih ducat minut odprli z delnim izidom 17:2. Jamal Murray je zbral 36 točk, trojnega dvojčka je k zmagi prispeval Nikola Jokić (19 točk, 12 skokov in asistenc), 15 točk pa je dodal novinec v ligi NBA Facundo Campazzo. Nekdanji zvezdnik Reala je zbral tudi tri ukradene žoge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.