Luka poskrbel za veliko stilsko preobrazbo, nato navdušil s pojasnilom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je poskrbel za najbolj logično pojasnilo, zakaj se je odločil nastopiti v takšni opravi.
Oglej si celoten članek

Dallas (25-22) je z zmago nad Miami Heat s 115:90 prekinil niz treh zaporednih porazov in na lestvici zahodne konference ostaja na petem mestu.

Dallas je strnil vrste predvsem v obrambi, v napadu pa sprva odlično reševal podvajanja na 23-letnemu Ljubljančanu v prvem delu dvoboja. Po prvi četrtini je prednost po trojki, s katero je Luka Dončić prehitel sireno, znašala 11 točk, v drugi pa so jo domači še povišali, a na glavni odmor po slabšem zaključku odšli s +9.

V tretji četrtini je Dallas odločil dvoboj po delnem izidu 18:4, s čimer je prednost narasla na 24 točk. Dallas je mirno dvoboj pripeljal do konca, tekmecu pa prvič po 22. decembru (Minnesota Timberwolves) dopustil manj kot 100 točk.

Zmaga Dallasa Luka znova čaral, uspel mu je tudi koš ob zvoku sirene

Dončić je v 37:50 minute na parketu dosegel 34 točk, 12 skokov in sedem podaj. Iz igre je zadel 12 od 24 metov (5/8 za tri). V statistiko je vpisal še eno ukradeno in tri izgubljene žoge. Še štirje drugi igralci Dallasa so presegli mejo desetih točk ter tako po dolgem času poskrbeli za dobro voljo v slačilnici Dallasa.

"Zelo pomembno je bilo, da smo z obrambo začeli od prve minute naprej. V prvi četrtini smo prejeli le 19 točk in nato smo nadaljevali v tem ritmu. Pričakovali smo zelo agresivno igro tekmecev. Za nas je bila to pomembna tekma, ki smo jo morali zmagati," je po tekmi povedal Dončić, ki pa se ni mogel ogniti vprašanjem o svoji novi opravi.

Tokrat je namreč nastopil z dodatno majico pod dresom, kar sicer ni pogosto njegov stil. Ko pa so ga novinarji vprašali, zakaj se je odločil za svojo stilsko spremembo, je z zelo preprostim razlogom nasmejal zbrano občinstvo: "Hladno je bilo."

Foto: Profimedia Luka Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.