Luka prehitel Jordana ter ujel Magica in Birda!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Po novi neverjetni predstavi se je Luka Dončić povzpel že do šestega mesta na eni izmed večnih lestvic.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je ponovno vodil svoje moštvo do pomembne zmage, tokrat nad izjemno vročimi Washington Wizards, katere so Mavericki doma premagali s 125:124 ter jim prizadejali šele tretji poraz na zadnjih petnajstih tekmah.

Mladi slovenski as je tekmo končal z neverjetnimi številkami, saj je ob 31 točkah, 12 skokih in rekordnih 20 asistencah izgubil vsega eno žogo.

Luka je tako končno prišel do desetega dvojnega trojčka v sezoni, brez njega je bil 21 tekem, kar je najdaljši niz po začetku kariere v NBA, ko je prvega zabeležil po 44 tekmah v sezoni 2018/19.

To je bil že Lukov 17. trojni dvojček z vsaj tridesetimi točkami v karieri, s čimer je prehitel celo Michaela Jordana ter se na šestem mestu na večni lestvici izenačil še z dvema legendama, Larryjem Birdom in Magicom Johnsonom.

Na omenjeni lestvici prepričljivo vodi legendarni Oscar Robertson, ki je tekom svoje kariere zbral kar 106 takšnih tekem, medtem ko je izmed še aktivnih igralcev najboljši Russell Westbrook, ki je trojni dvojček z vsaj 30 točkami zbral na 46 tekmah.

Pred Luko pa so trenutno na lestvici še LeBron James, kateremu je to uspelo 34-krat, James Harden, ki se lahko pohvali s 30 takšnimi tekmami ter Wilt Chamberlain, ki se je ustavil pri številki 21.

NBA Luka z rekordom do zmage nad najbolj vročo ekipo lige Ob boku Magicu,... Luka šele četrti v zgodovini, ki mu je kaj takega uspelo na eni tekmi!

Njegova neverjetna predstava pa naravnost odmeva po celotni ligi, saj se je v noči na nedeljo zgodilo šele četrtič v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu, da je igralec tekmo zaključil s trojnim dvojčkom, katerega je sestavljalo vsaj 30 točk in 20 podaj.

Je pa zato Luka edini v zgodovini lige, ki je na tekmi dosegel 30 točk in 20 asistenc, a pri tem ni izgubil več kot ene žoge.

"Mislim, da je Luka danes igral izvrstno na obeh straneh igrišča. V vsaki akciji je napravil pravilno odločitev in za povrh nato še ujel zadnjo žogo po zgrešenem metu Bradleyja Beala. Spektakularno," je povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

Luka tako še naprej navdušuje z izjemno vsestranskimi in nesebičnimi predstavami, saj ostaja edini košarkar v celotni ligi, ki se lahko pohvali, da je tako med petimi najboljšimi strelci lige, kot tudi med petimi najboljšimi asistenti. Resnično pravi košarkarski dragulj...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.