Znova odličen, Luka prvi strelec tekme ob zmagi

Foto: Profimedia Luka Dončić
Dallas je s 130:124 v gosteh premagal Orlando.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je svojo prvo tekmo kot dvaindvajsetletnik v ligi NBA odigral v Orlandu. Košarkarji iz Floride so imeli sicer v zadnjem času veliko težav s poškodbami, proti Dallasu je tako manjkala kopica pomembnih košarkarjev domačega moštva.

Prva četrtine je bila dolgo časa povsem izenačena, nato so gostitelji povedli z 28:21. V naslednjih dveh napadih je slovenski zvezdnik zadel meta za tri točke, kasneje pa je s prodorom pod koš poskrbel za tri točke zaostanka. zadnji koš v četrtini so sicer dosegli domači, prvih ducat minut se je končalo z izidom 33:29. Luka je bil že pri desetih doseženih točkah.

Po njegovi tretji trojki iz petih poizkusov je Dallas povedel, sledila pa je še asistenca za nov uspešen met za tri točke Dallasa, Tim Hardaway Jr. je poskrbel za vodstvo 43:39. Na polovici druge četrtine, ko je Dončić dobil nekaj počitka, so košarkarji iz Teksasa vodili za šest točk.

Luka se je na parket vrnil slabe tri minute pred koncem prvega polčasa. Tik pred tem je Nikola Vučević Orlando s trojko pripeljal do zaostanka 49:54. Dončić je prišel do svojega petega zabijanja v sezoni, uspešno pa je tudi asistiral soigralcem.

A na drugi strani je četrtino z dvema trojkama zaključil Francoz Evan Fournier. Zadnjo je zadel šest sekund pred zvokom sirene, Dončić je skušal odgovoriti z metom skoraj s polovice igrišče, vendar ni bil uspešen. Dallas je na polovici tekme vodil z 61:58. Luka je imel v svoji statistiki vpisanih 15 točk, štiri ulovljene žoge in sedem podaj.

Takoj na začetku tretje četrtine so se težave za Orlando še povečale, z igrišča je namreč odšepal prvi strelec domačih Fournier (21 točk). Pri Dallasu je Dončić nadaljeval z zgodbo iz prvega polčasa, v petih minutah je dosegel osem točk, po njegovi trojki pa je domači trener pri zaostanku 69:78 zahteval minuto odmora.

Prednost gostov je kasneje narastla že na 12 točk, a se je Magic hitro vrnil z uspešnimi meti za tri točke (80:85). Po Dallasovi minuti odmora se je na parket vrnil tudi Fournier, ki je kar nekaj časa pred tem prebil v garderobi. Posvet na klopi gostov je bil uspešen, košarkarji iz Teksasa so z delnim izidom 8:0 znova povečali prednost. 

V zadnjo četrtino so tako Mavs vstopili s 95:86, Slovenec jo je začel na klopi. Ob njegovi odsotnosti je razigral njegov rookie kolega iz pred dveh sezon Jalen Brunson. Po osmih točkah slednjega v zadnji četrtini je Dallas povedel s 111:96. Luka je na igrišče znova stopil osem minut pred koncem pri +13.

Predvsem po zaslugi all-star igralca Vučevića se je Orlando kasneje približal le na osem točk zaostanka, a je Dončić dobro minuto pred koncem odgovoril z odločilno trojko za 126:115. Pri tem je presegel tudi mejo tridesetih doseženih točk. Dvoboj je bil odločen.

Domači so do konca sicer zadeli še nekaj trojk iz obupa, vendar prave možnosti za preobrat ob solidnem izvajanju prostih metov s strani gostov ni bilo.

Luka je zbral 33 točk, do trojnega dvojčka pa mu je zmanjkala ena asistenca, v svojo statistiko je namreč vknjižil še 10 skokov in 9 podaj. Brunson je k zmagi prispeval 24 točk, Kristaps Porzingis pa 17 točk in 10 ulovljenih žog. Vučević je tekmo končal pri 29 točkah, 15 skokih in osmih asistencah, Fournier je dosegel 26 točk.

Luka se je odzval Luka prvič o primerjavah z Larryjem Birdom: "Ne morete naju primerjati!"

Novo zmago (118:112) je proti Chicagu zabeležil tudi Denver, kjer slovenski reprezentant Vlatko Čančar dobiva vse več minut. Tokrat je bil član zlate slovenske reprezentance v igri dobrih 20 minut, ob tem pa je dosegel osem točk in štiri skoke.

Največ je k 19. zmagi Denverja to sezono prispeval srbski center Nikola Jokić, ki je 39 točkam dodal še 14 skokov in devet podaj. Jamal Murray je dodal 24 točk. Pri Chicagu, ki se je po zaostanku v prvih treh četrtinah v zadnji vrnil v igro, je bil najbolj učinkovit Zach LaVine s 24 točkami.

NBA, izidi:

Orlando Magic - Dallas Mavericks            124:130
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers         130:114
Chicago Bulls - Denver Nuggets              112:118
New Orleans Pelicans - Utah Jazz            129:124
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets           113:124 (podaljšek)
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers        90:101
Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets  123:111

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.