Luka Rupnik dokončno pri Olimpiji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski košarkarski podprvak, ljubljanska Union Olimpija, se je okrepila s še enim mladim slovenskim reprezentantom. V zeleno-belem dresu bo odslej nastopal tudi 19-letni branilec, Luka Rupnik.
Oglej si celoten članek

"Mozaik smo danes dopolnili še z mladim Luko Rupnikom, ki se nam je pridružil kot sedmi Slovenec, tako da bomo za razliko od lanske sezone bolj mirno čakali na naše nastope v Pokalu Spar in ligi Telemach. Rupnik je mlad igralec, ki bo skozi treninge in tekme gotovo še napredoval. Ima veliko željo in že pridno dela v našem sistemu," je po končanem prestopu za spletno stran Uniona Olimpije povedal njen trener, Sašo Filipovski.

Luka Rupnik, ki je letos nastopil tudi na evropskem prvenstvu mlajših članov v Sloveniji, je v pretekli sezoni nastopal za domžalski Helios, kjer je v povprečju dosegal 13,3 točke, 2,6 skoka in 5,3 podaje. Sto petinosemdeset centimetrov visoki branilec je bil član vseh mlajših reprezentančnih selekcij, leta 2011 je nastopil tudi na članskem evropskem prvenstvu v Litvi, kjer je bil najmlajši član naše reprezentance.

Rupnik, ki je svojo košarkarsko pot začel v Idriji, nato pa se že v rosnih letih preselil v Ljubljano k Geoplinu Slovanu, je z zmaji sklenil triletno pogodbo. Olimpiji sta se že prej pridružila še dva mlada reprezentanta, Alen Omić in Klemen Prepelič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.