Šport > Košarka
35 ogledov

Luka Rupnik dokončno pri Olimpiji

Luka Rupnik evropsko prvenstvo Italija Slovenija slovenska košarkarska reprezent Saša Despot
Slovenski košarkarski podprvak, ljubljanska Union Olimpija, se je okrepila s še enim mladim slovenskim reprezentantom. V zeleno-belem dresu bo odslej nastopal tudi 19-letni branilec, Luka Rupnik.

"Mozaik smo danes dopolnili še z mladim Luko Rupnikom, ki se nam je pridružil kot sedmi Slovenec, tako da bomo za razliko od lanske sezone bolj mirno čakali na naše nastope v Pokalu Spar in ligi Telemach. Rupnik je mlad igralec, ki bo skozi treninge in tekme gotovo še napredoval. Ima veliko željo in že pridno dela v našem sistemu," je po končanem prestopu za spletno stran Uniona Olimpije povedal njen trener, Sašo Filipovski.

Luka Rupnik, ki je letos nastopil tudi na evropskem prvenstvu mlajših članov v Sloveniji, je v pretekli sezoni nastopal za domžalski Helios, kjer je v povprečju dosegal 13,3 točke, 2,6 skoka in 5,3 podaje. Sto petinosemdeset centimetrov visoki branilec je bil član vseh mlajših reprezentančnih selekcij, leta 2011 je nastopil tudi na članskem evropskem prvenstvu v Litvi, kjer je bil najmlajši član naše reprezentance.

Rupnik, ki je svojo košarkarsko pot začel v Idriji, nato pa se že v rosnih letih preselil v Ljubljano k Geoplinu Slovanu, je z zmaji sklenil triletno pogodbo. Olimpiji sta se že prej pridružila še dva mlada reprezentanta, Alen Omić in Klemen Prepelič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.