Luka s tem neverjetnim košem zapečatil usodo prvakov!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dončić še drugič zapored ugnal branilce naslova.
Oglej si celoten članek

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagala Los Angeles Lakers s 108:93 in branilca naslova ugnala še drugič zaporedoma po slavju v noči na 23. april po slovenskem času. Luka Dončić je za zmagovite gostitelje dosegel dvojni dvojček z 18 točkami in 13 podajami, imel pa je še osem skokov.

NBA Luka preklinjal sodnike, na koncu vzel stvari v svoje roke

Štirikrat je podal v zadnji četrtini Dwightu Powellu, ki je 12 od svojih 25 točk zadel v tem delu igre, ki so ga domači dobili z 29:14. S tem so Mavericks nadoknadili 17 točk zaostanka po uvodnem delu dvoboja in s tretjo zmago po vrsti prišli na šesto mesto na zahodnem delu lige, ki kot zadnje še neposredno vodi v končnico. Na petem so Lakers, ki imajo dve zmagi več in poraz manj od Dallasa, sedmi pa je Portland z zmago manj in porazom več od Mavericks.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Dončić, ki je igral 39 minut, je imel najboljši statistični učinek na tekmi (+26). Zadel je le šest metov iz 15 poskusov iz igre (4:5 proste mete) ter izgubil šest žog, saj je bila obramba gostov osredotočena nanj. "Podvajali so se na meni, a tega sem vajen že iz evrolige. Tako da vem, kako se tem stvarem streže," je pojasnil Dončić.

Mavericks so LA v drugem polčasu nadigrali s 62:35, v zaključku sta imela največ zaslug za zmago Powell in Dončić.

Tokrat je Powell le za točko zgrešil osebni rekord, do takšnega izkupička pa je prišel le z enim zgrešenim metom iz 12 poskusov na tekmi, zadel je vse tri proste mete in imel še devet skokov.

Drugi junak pa je bil zagotovo naš Luka, ki je z neverjetno trojko dobri dve minuti pred koncem odločil tekmo, saj je Mavericke popeljal v vodstvo za 10 točk ter dokončno strl srca svojih nasprotnikov. Posnetek neverjetne Dončićeve trojke pa izgleda še toliko bolje v super-počasnem posnetku, katerega je liga objavila na svojem Twitter profilu.

Dallas sedaj čaka niz treh gostovanj, prvo proti Sacramentu v noči na torek po slovenskem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.