Luka že prehitel Dirka... po 10-krat manj odigranih tekmah!

Foto: Epa
Foto: Epa
Luka je na večni lestvici Dallasa v nekaterih elementih že prehitel legendarnega Nemca.
Oglej si celoten članek

Igra NBA ekipe Dallas Mavericks se je dve desetletji vrtela okoli izjemnega Nemca Dirka Nowitzkega. Najboljši igralec lige leta 2007 je tako predstavljal prvo violino v napadu Teličkov, kjer je nasprotne obrambe uničeval z neobranljivim metom ter izjemnim pregledom nad igro.

Ruši mejnike Pred Dončićem Dončić, ki je bil prvi po Dončiću

Šlo je za resnično izjemnega igralca, zato niti ne preseneča, da je mnoge tekme končal kot prvi strelec, skakalec in podajalec svoje ekipe. Takšnih je bilo kar 38, s čimer je držal prepričljivo prvo mesto v zgodovini franšize, saj je najbližji zasledovalec Michael Finley v dresu Teličkov zbral vsega 15 takšnih tekem.

Foto: EPA dirk nowitzki

Dirk, ki je v Dallasu kraljeval kar neverjetnih 21 sezon, se je zdel na prestolu Mavericksov preprosto neulovljiv... In nato je prišel Luka!

Izjemni Luka Dončić je poslednji obračun s Houston Rockets zaključil z neverjetno statistiko 33 točk, 16 skokov in 11 asistenc, s čimer je ponovno končal tekmo kot najboljši strelec, skakalec in asistent svoje ekipe.

To se je v Lukini kratki NBA karieri zgodilo že devetintridesetič! Dončić je tako po vsega dveh sezonah in nekaj tekmah porušil mejnik, ki ga je veliki Dirk ustvarjal več kot dve desetletji!

Še več, analitiki so izračunali, da je Luka presegel Dirkov dosežek, potem ko je v dresu Teličkov igral manj kot 10 % časa, ki ga je na igrišču preživel legendarni Nemec.

V Dirkovo obrambo... Tudi Luka bi imel dosti manj takšnih tekem na svojem kontu, če bi igral recimo v času Jasona Kidda, ki je praktično vsako tekmo zaključil kot najboljši asistent svoje ekipe, a vseeno nekaj postaja jasno... Dallas ima v mestu novega šerifa!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.