Luka pri 22 letih korak od najboljše deseterice, realno je celo drugi vseh časov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je novi kralj trojnih dvojčkov.
Oglej si celoten članek

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je ponovno blestel tudi na tekmi proti Portland Trail Blazers, le da se tokrat ni izpostavljal s kakšnimi strelskimi rekordi, temveč je bil vestransko koristen za moštvo ter ob suvereni zmagi 132:112 tekmo zaključil s 15 točkami, 10 skoki in 15 podajami.

To je bil že 42. trojni dvojček v karieri Luke Dončića, s čimer le še za enega zaostaja za deseterico najboljših vseh časov. Na desetem mestu večne lestvice je namreč Fat Lever, ki jih je zbral 43.

Pri tem pa stalno pozabljamo en podatek... Luka ima komaj 22 let! Luka igra komaj svojo četrto sezono v najmočnejši ligi na svetu! Fat Lever je namreč za 43 trojnih dvojčkov porabil kar 11 sezon igranja v najmočnejši ligi na svetu!

Foto: Profimedia Luka Dončić

Na seznamu desetih najboljših po številu trojnih dvojčkov lahko sicer najdemo le štiri še aktivne košarkarje, ki bodo svojo bero verjetno še povečali, medtem ko je recimo Larry Bird za 59 trojnih dvojčkov potreboval 13 sezon, kolikor tudi legendarni Wilt Chamberlain za 78 trojnih dvojčkov.

Dosti bolj pravično je torej, da primerjamo povprečja, koliko tekem je v svoji karieri kateri izmed košarkarjev potreboval, da je vpisal novi trojni dvojček. In v tem elemntu je Luka celo drugi najboljši vseh časov!

Podira se Katastrofalne vesti iz Dallasa, Dončiću to ne bo niti malo všeč

Pred njim je le absolutni in relativni rekorder trojnih dvojčkov Russell Westbrook, ki jih je zbral kar 193, oziroma po enega na vsako 5,13. tekmo, ki jo odigra.

Luka pa za vsak svoj trojni dvojček porabi 5,55 tekem, s čimer je celo boljši od legendarnega Oscarja Robertsona, ki je dolgo veljal za nedosegljiva kralja trojnih dvojčkov s svojimi 181. Toda Robertson je za vsakega porabil 5,75 tekem, tako da če bo Luka nadaljeval v enakem ritmu, bi moral prehiteti tudi legendarnega kralja trojnih dvojčkov.

 

Število trojnih dvojčkov:

1. Russell Westbrook 193
2. Oscar Robertson 181
3. Magic Johnson 138
4. Jason Kidd 107
5. LeBron James 102
6. Wilt Chamberlain 78
7. Nikola Jokić 68
8. James Harden 67
9. Larry Bird 59
10. Fat Lever 43
11. Luka Dončić 42

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.