'Lukamanija' zajela tudi Kanado, vsi bi radi košček Dončića

Foto: Profimedia luka dončić
Luka Dončić je bil z dvojnim dvojčkom eden od najkoristnejših igralcev Dallas Mavericks ob zmagi nad Los Angeles Clippers (102:87).
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so priprave na novo sezono lige NBA sklenili z zmago nad Los Angeles Clippers (101:87). Luka Dončić je igral 25 minut in pol ter k zmagi moštva prispeval 15 točk, 13 skokov in tri podaje.

Zadel je pet od 11 metov iz igre (45,5%), štiri od devetih poskusov za tri točke (44%) in enega od dveh prostih metov (50%). Tekmo je končal z indeksom +10.

Mavericksi in Clippersi so tekmo odigrali v dvorani Rogers Arena v kanadskem Vancouvru, kjer so ljubitelji košarke slovenskega čudežnega dečka sprejeli z velikim navdušenjem. Dončić jim je pred tekmo podelil kopico avtogramov, zaradi česar se jim je še dodatno prikupil.

Gledalci so ga spodbujali že med ogrevanjem in vsak njegov koš pospremili z aplavzom, naklonjenost pa so mu izkazali tudi od predstavitvi igralcev, kjer je doživel najglasnejši sprejem med vsemi košarkarji Dallasa.

Zelo razpoložen je bil tokrat tudi Kristaps Porzingis, ki je prav tako dosegel dvojnega dovjčka z 18 točkami, 13 skoki in podaji. Zadel je šest od devetih metov iz igre (67%), enega od treh metov izza črte (33%) ter pet od šestih prostih metov (83%) za skupni indeks +20.

Foto: Profimedia luka dončić

Zavrela kri Dončić zaradi nespoštljive geste skočil v novinca

Goran Dragić je z Miami Heat dobil tekmo proti Orlando Magic s 107:98. Ljubljančan je v 23 minutah na parketu dosegel pet točk, tri podaje, skok in ukradeno žogo. Dragić je iz igre metal 2:7 (29%), poskušal je s štirimi trojkami, eno trojko pa je tudi zadel (25%). Prostih metov ni izvajal.

Zmagal je tudi Vlatko Čančar, ki je z Denver Nuggets slavil proti ekipi Portland Trail Blazers s 110:104. Čančar je bil na parketu 12 minut, v tem času pa je zadel edini poskus za tri točke (100%).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.