Lukov januar za vedno zapisan v zgodovino lige

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka je imel za seboj naravnost spektakularen mesec januar, kar pa na žalost ne moremo trditi tudi za njegovo moštvo.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v novo sezono lige NBA vstopil z zelo visokimi pričakovanji. Mnogi so ga celo videli kot glavnega favorita za naziv MVP-ja, medtem ko je njegov Dallas pred sezono pripeljal nekaj zanimivih okrepitev, za katere je pričakoval, da bodo močno prispevale k naskoku Teličkov na sam vrh Zahoda.

Že eden najboljših Dragić priznal, da ni imel prav glede Dončića: "Dokazal je, da sem se motil"

Toda začelo se ni ravno najbolje. Dallas je izgubil tri izmed štirih decemberskih tekem, medtem ko je Luka na svojih prvih tekmah sezone izgledal kot bleda senca košarkarja, ki je lani s svojimi neverjetnimi predstavami naravnost "zažgal" celotno ligo.

A prišlo je novo leto, z njo pa tudi neki novi Luka. LukaMagic se je vrnil! 

Za Dončićem je iz individualne perspektive naravnost fantastičen mesec, saj je ves čas predstavljal nerešljivo uganko za vse nasprotne obrambe.

Tekom celotnega meseca je namreč dosegal neverjetno povprečje trojnega dvojčka z 28,3 točkami, 10,1 skoki ter 10,3 asistencami na tekmo. Temu je dodal še več kot eno (1,1) ukradeno žogo na tekmo, ob dosti boljšem metu kot v prvih tekmah (47,5 % iz igre, 33 % za tri točke). V mesecu januarju je tudi zabeležil kar neverjetnih 6 trojnih dvojčkov!

Luka je tako postal šele šesti človek v zgodovini lige, ki mu je v enem mesecu uspelo doseči več kot 400 točk ter 150 skokov in 150 asistenc. Prav tako je s svojimi neverjetnimi predstavami uspel dvigniti in navdihniti ekipo, ki je dobila kar pet izmed prvih šestih tekem v novem letu.

A nato je udaril ta tako nesrečni koronavirus. Luka je še kar naprej blestel, a sam brez pomoči soigralcev, katerih je bila velika večina zaradi okužb celo odsotna, ni mogel več premagovati nasprotnikov. Dallas je tako izmed zadnjih desetih obračunov dobil vsega dve tekmi ter zapadel v globoko krizo.

A stvari se vendarle počasi obračajo na bolje. Luka še kar naprej blesti, Dallas pa ima po dolgem času ponovno na voljo vsa svoja najmočnejša orožja. Pred nami je tako zelo zanimiv februar, v katerem mora mlada ekipa Maverickov dokazati iz kakšnega testa v resnici je.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.