Maccabi jo je pobrisal iz lige ABA

Foto: ABA
Foto: ABA
Izraelski košarkarski velikan Maccabi iz Tel Aviva v prihodnji sezoni ne bo več nastopal v regionalni ligi ABA, v kateri je letos prepričljivo zmagal. Ob odhodu Maccabija se je sprostilo mesto v tem regionalnem tekmovanju, najverjetneje se bo odločalo med Srbijo ali Slovenijo, ki imata po tri oziroma dva predstavnika v ligi.
Oglej si celoten članek

"Takšno odločitev smo kar nekako pričakovali, zlasti zaradi prenatrpanega urnika niso več mogli igrati v treh ligah hkrati in so se odločili, da ne bodo več sodelovali v ligi ABA. Maccabi je lani z ligo podpisal triletno pogodbo, vendar so bili v njej členi, da lahko ligo zapusti že po prvem letu, če se bo število tekem v evroligi povečalo in bo ritem za igralce postal preveč naporen. Tako so se v klubu kljub temu, da so osvojili ligo in bili zadovoljni z nastopanjem v njej, odločili, da jo zapustijo, o čemer so nas obvestili minuli teden. Za povabilo Maccabiju smo se odločili, ker gre za zelo atraktivno in kakovostno moštvo in dviguje raven lige, mislili smo, da bo dalj časa v naši družbi, a se žal ni tako izšlo," je za STA pojasnil predsednik lige ABA Radovan Lorbek.

David Federman, lastnik ekipe Maccabi Electra, je kot glavni razlog za odhod navedel spremenjen urnik tekmovanja v Evroligi. Najmočnejša liga evropske košarke je povečala število tekem znotraj tekmovanja, zato je sodelovanje Maccabija v ligi ABA postalo nemogoče.

Vodstvo Lige ABA se mora zdaj odločiti, koga bo namesto Maccabija povabilo v svojo druščino: "Kar nekaj kandidatov je, ki bi se radi vključili in zapolnili izpraznjeno 14 mesto v ligi. V kratkem bomo imeli zasedanje skupščine lige in se odločili, kdo bo dobil naše povabilo oziroma t. i. wild card," je še pojasnil Lorbek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.