Šport > Košarka
22 ogledov

Maccabi jo je pobrisal iz lige ABA

maccabi prvak aba 2012 ABA
Izraelski košarkarski velikan Maccabi iz Tel Aviva v prihodnji sezoni ne bo več nastopal v regionalni ligi ABA, v kateri je letos prepričljivo zmagal. Ob odhodu Maccabija se je sprostilo mesto v tem regionalnem tekmovanju, najverjetneje se bo odločalo med Srbijo ali Slovenijo, ki imata po tri oziroma dva predstavnika v ligi.

"Takšno odločitev smo kar nekako pričakovali, zlasti zaradi prenatrpanega urnika niso več mogli igrati v treh ligah hkrati in so se odločili, da ne bodo več sodelovali v ligi ABA. Maccabi je lani z ligo podpisal triletno pogodbo, vendar so bili v njej členi, da lahko ligo zapusti že po prvem letu, če se bo število tekem v evroligi povečalo in bo ritem za igralce postal preveč naporen. Tako so se v klubu kljub temu, da so osvojili ligo in bili zadovoljni z nastopanjem v njej, odločili, da jo zapustijo, o čemer so nas obvestili minuli teden. Za povabilo Maccabiju smo se odločili, ker gre za zelo atraktivno in kakovostno moštvo in dviguje raven lige, mislili smo, da bo dalj časa v naši družbi, a se žal ni tako izšlo," je za STA pojasnil predsednik lige ABA Radovan Lorbek.

David Federman, lastnik ekipe Maccabi Electra, je kot glavni razlog za odhod navedel spremenjen urnik tekmovanja v Evroligi. Najmočnejša liga evropske košarke je povečala število tekem znotraj tekmovanja, zato je sodelovanje Maccabija v ligi ABA postalo nemogoče.

Vodstvo Lige ABA se mora zdaj odločiti, koga bo namesto Maccabija povabilo v svojo druščino: "Kar nekaj kandidatov je, ki bi se radi vključili in zapolnili izpraznjeno 14 mesto v ligi. V kratkem bomo imeli zasedanje skupščine lige in se odločili, kdo bo dobil naše povabilo oziroma t. i. wild card," je še pojasnil Lorbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.