Maccabi po 7 letih vnovič v ligi NLB

Foto: Žurnal24 Letos sta se Olimpija in Maccabi pomerila v Evroligi, prihodnje sezono pa se bos
Vodstvo enega največjih evropskih košarkarskih klubov Maccabija, petkratnega evropskega prvaka, je potrdilo, da bo njihovo moštvo v prihodnji sezono vnovič zaigralo v ligi NLB.
Oglej si celoten članek

Izraelski šampion se v regionalno ligo vrača po sedmih letih premora, pri tem pa ga je vodilo dejstvo, da je liga NLB zadnja leta prerasla v izredno močno mednarodno tekmovanje, ki mu bo omogočalo večje število kakovostnih tekem tedensko.

Predsednik Maccabija Shimon Mizrahi je novico sporočil po današnjem  finalu izraelskega državnega prvenstva, v katerem je klub po zmagi nad  Galil Gilboo osvojil jubilejno 50. domačo lovoriko. Maccabi je v ligi  NLB igral že v sezoni 2002/03 in tedaj v finalu v Ljubljani izgubil  proti Zadru, spada pa med največje in najbogatejše evropske klube z  izrednimi ambicijami v vseh tekmovanjih, v katerih nastopa.

Maccabiju bo pripadlo posebno povabilo lige NLB (wild-card), ostala  mesta v ligi NLB pa se delijo po regionalnem ključu: Sloveniji 4  mesta, Hrvaški 2 mesti ter še eno posebno povabilo, Srbiji 3 mesta ter  še eno posebno povabilo, BiH 1 mesto, Črni gori 1 mesto.

Maccabi in vodstvo lige NLB bosta pogodbo o večletnem sodelovanju  
podpisala v prihodnjih dneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.