Šport > Košarka
13 ogledov

Maccabi po 7 letih vnovič v ligi NLB

Letos sta se Olimpija in Maccabi pomerila v Evroligi, prihodnje sezono pa se bos Žurnal24 main
Vodstvo enega največjih evropskih košarkarskih klubov Maccabija, petkratnega evropskega prvaka, je potrdilo, da bo njihovo moštvo v prihodnji sezono vnovič zaigralo v ligi NLB.

Izraelski šampion se v regionalno ligo vrača po sedmih letih premora, pri tem pa ga je vodilo dejstvo, da je liga NLB zadnja leta prerasla v izredno močno mednarodno tekmovanje, ki mu bo omogočalo večje število kakovostnih tekem tedensko.

Predsednik Maccabija Shimon Mizrahi je novico sporočil po današnjem  finalu izraelskega državnega prvenstva, v katerem je klub po zmagi nad  Galil Gilboo osvojil jubilejno 50. domačo lovoriko. Maccabi je v ligi  NLB igral že v sezoni 2002/03 in tedaj v finalu v Ljubljani izgubil  proti Zadru, spada pa med največje in najbogatejše evropske klube z  izrednimi ambicijami v vseh tekmovanjih, v katerih nastopa.

Maccabiju bo pripadlo posebno povabilo lige NLB (wild-card), ostala  mesta v ligi NLB pa se delijo po regionalnem ključu: Sloveniji 4  mesta, Hrvaški 2 mesti ter še eno posebno povabilo, Srbiji 3 mesta ter  še eno posebno povabilo, BiH 1 mesto, Črni gori 1 mesto.

Maccabi in vodstvo lige NLB bosta pogodbo o večletnem sodelovanju  
podpisala v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.