Madridski laboratorij spet deluje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Svetovna protidopinška organizacija (Wada) je sporočila, da ima laboratorij za odkrivanje nedovoljenih poživil v Madridu ponovno dovoljenje za delo.
Oglej si celoten članek

Akreditacijo za delo je madridski laboratorij izgubil 6. junija lani, ker v Španiji niso sprejeli ustrezne zakonodaje na tem področju, ki jo je Wada s sprejemom svojih pravil zahtevala že leta 2015.

Wada je sedaj ugotovila, da zakonodaja, ki so jo sprejeli, sedaj ustreza vsem standardom, ki se jim je zavezala tudi španska vlada. Do zamude pri sprejemu zakonodaje je prišlo zaradi politične krize, zaradi katere je bila Španija od decembra 2015 do lanskega oktobra brez vlade, ki bi lahko sprejemala ali predlagala zakone.

Predsednik konservativne Ljudske stranke (PP) Mariano Rajoy je 31. oktobra lani pred španskim kraljem Felipejem VI. prisegel kot novi predsednik vlade; 61-politik je na oblasti od leta 2011, njegova prejšnja vlada pa je od decembra lani opravljala le tekoče posle, saj po rednih volitvah decembra 2015 nobeni stranki ni uspelo oblikovati vlade, zato so junija lani sledile predčasne volitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.