Šport
25 ogledov

Madridski laboratorij spet deluje

Žurnal24 main
Svetovna protidopinška organizacija (Wada) je sporočila, da ima laboratorij za odkrivanje nedovoljenih poživil v Madridu ponovno dovoljenje za delo.

Akreditacijo za delo je madridski laboratorij izgubil 6. junija lani, ker v Španiji niso sprejeli ustrezne zakonodaje na tem področju, ki jo je Wada s sprejemom svojih pravil zahtevala že leta 2015.

Wada je sedaj ugotovila, da zakonodaja, ki so jo sprejeli, sedaj ustreza vsem standardom, ki se jim je zavezala tudi španska vlada. Do zamude pri sprejemu zakonodaje je prišlo zaradi politične krize, zaradi katere je bila Španija od decembra 2015 do lanskega oktobra brez vlade, ki bi lahko sprejemala ali predlagala zakone.

Predsednik konservativne Ljudske stranke (PP) Mariano Rajoy je 31. oktobra lani pred španskim kraljem Felipejem VI. prisegel kot novi predsednik vlade; 61-politik je na oblasti od leta 2011, njegova prejšnja vlada pa je od decembra lani opravljala le tekoče posle, saj po rednih volitvah decembra 2015 nobeni stranki ni uspelo oblikovati vlade, zato so junija lani sledile predčasne volitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.