Madžari povozili Poljake, Britanci stežka

Foto: Žurnal24 Poljaki so po porazu s Slovenijo klonili še z Madžarsko. (Foto: Dejan Mijović)
Na prvi tekmi 2. kola hokejskega svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) v Ljubljani je Velika Britanija premagala Južno Korejo z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0).
Oglej si celoten članek

Korejci, ki so si za cilj na prvenstvu v Sloveniji postavili ohranitev drugoligaškega statusa, so bili trd oreh za Britance. Ti so povedli sredi druge tretjine z zadetkom Phila Hilla ob številčni premoči, toda Korejci so se že dve minuti pozneje vrnili v igro, v polno je zadel Dong Hwan Song.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 49. minuti, ko je Jason Hewitt zadel za 2:1. V zadnje pol minute so Korejci, ko je bil na strani tekmecev izključen Robert Dowd, skušali brez vratarja in s šestimi igralci v polju izsiliti podaljšek, a je ostalo pri tesni zmagi Velike Britanije.

Madžari dotolkli Poljake
Hokejska reprezentanca Madžarske je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B) v Ljubljani v 2. krogu premagala Poljsko s 6:0 (2:0, 0:0, 4:0).

Poljaki so v soboto že igrali prvo težko tekmo s Slovenijo in jo po dobri igri tesno izgubili z 2:3. Danes jih je že čakala nova naporna naloga, saj so bili njihovi tekmeci Madžari. Slovenski vzhodni sosedje so lani izpadli iz elitnega razreda in imajo podobne načrte kot domača ekipa - hitro vrnitev med 16 najboljših na svetu, kamor pelje le prvo mesto na turnirju.

Status favoritov so Madžari upravičili že v prvem delu. Istvan Sofron in Marton Vas sta v razmaku dveh minut premagala poljskega vratarja Krzystofa Zborowskega. V drugi tretjini so bili Madžari še vedno boljši tekmec, novih golov pa ni bilo. Zato pa so se varovanci Teda Satorja, starega znanca slovenskih hokejistov, "razleteli" po ledu v zadnjih 20 minutah. Že takoj na začetku je za 3:0 zadel Marton Vas, Poljaki so v vrata poslali Kamila Kosowskega; a ni pomagalo, dokončen potop Poljske pa sta napovedala Tamas Sille in Andras Horvath, ki sta v 46. minuti svoja gola dosegla v razmaku le 29 sekund. Piko na i je dve minuti in pol pred koncem postavil Balazs Ladanyi.

Slovenija se bo z Madžarsko pomerila v petek, 23. aprila, zadnji dan tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.