Šport
22 ogledov

Madžari povozili Poljake, Britanci stežka

Poljaki so po porazu s Slovenijo klonili še z Madžarsko. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Na prvi tekmi 2. kola hokejskega svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) v Ljubljani je Velika Britanija premagala Južno Korejo z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0).

Korejci, ki so si za cilj na prvenstvu v Sloveniji postavili ohranitev drugoligaškega statusa, so bili trd oreh za Britance. Ti so povedli sredi druge tretjine z zadetkom Phila Hilla ob številčni premoči, toda Korejci so se že dve minuti pozneje vrnili v igro, v polno je zadel Dong Hwan Song.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 49. minuti, ko je Jason Hewitt zadel za 2:1. V zadnje pol minute so Korejci, ko je bil na strani tekmecev izključen Robert Dowd, skušali brez vratarja in s šestimi igralci v polju izsiliti podaljšek, a je ostalo pri tesni zmagi Velike Britanije.

Madžari dotolkli Poljake
Hokejska reprezentanca Madžarske je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B) v Ljubljani v 2. krogu premagala Poljsko s 6:0 (2:0, 0:0, 4:0).

Poljaki so v soboto že igrali prvo težko tekmo s Slovenijo in jo po dobri igri tesno izgubili z 2:3. Danes jih je že čakala nova naporna naloga, saj so bili njihovi tekmeci Madžari. Slovenski vzhodni sosedje so lani izpadli iz elitnega razreda in imajo podobne načrte kot domača ekipa - hitro vrnitev med 16 najboljših na svetu, kamor pelje le prvo mesto na turnirju.

Status favoritov so Madžari upravičili že v prvem delu. Istvan Sofron in Marton Vas sta v razmaku dveh minut premagala poljskega vratarja Krzystofa Zborowskega. V drugi tretjini so bili Madžari še vedno boljši tekmec, novih golov pa ni bilo. Zato pa so se varovanci Teda Satorja, starega znanca slovenskih hokejistov, "razleteli" po ledu v zadnjih 20 minutah. Že takoj na začetku je za 3:0 zadel Marton Vas, Poljaki so v vrata poslali Kamila Kosowskega; a ni pomagalo, dokončen potop Poljske pa sta napovedala Tamas Sille in Andras Horvath, ki sta v 46. minuti svoja gola dosegla v razmaku le 29 sekund. Piko na i je dve minuti in pol pred koncem postavil Balazs Ladanyi.

Slovenija se bo z Madžarsko pomerila v petek, 23. aprila, zadnji dan tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.