Madžari presenetili Poljake

Foto: EPA
Foto: EPA
Poleg Slovenije so se v ponedeljek v četrtfinale rokometnega SP v Španiji uvrstile še reprezentance Španije, Hrvaške in Madžarske. Že v nedeljo so se med osem najboljših izbranih vrst svetu prebile Nemčija, Francija, Rusija in Danska.
Oglej si celoten članek

Slovenija je v Barceloni premagala Egipt z 31:26 (19:11) in si zagotovila četrtfinale proti Rusiji ter obenem tudi največji uspeh na svetovnih prvenstvih, doslej je bilo to deseto mesto izpred šestih let.

Španija ni imela posebnih težav. Španci so bili v osmini finala v Zaragozi prepričljivo boljši od Srbije z 31:20, zmagovalec je bil pravzaprav znan že ob polčasu, ki so ga domačini dobili z 20:12. Albert Rocas je dosegel sedem golov, za razliko do Slovenije pa Španija ni imela nihanj v igri in je razliko ohranila do konca tekme. V četrtfinalu čaka Špance reprezentanca Nemčije.

Foto: EPA sp v rokometu hrvaška belorusija sergej rutenka jakov gojun V večernih tekmah je bilo bolj razburljivo na dvoboju med Poljsko in Madžarsko. Prvi polčas je bil vseskozi izenačen in se je končal le z golom naskoka za Madžare, ki pa so pritisnili v začetku drugega dela. Z delnim izidom 7:2 so si v 45. minuti priigrali šest golov plusa, kar je dokončno zlomilo Poljake in na koncu je bilo, tudi po zaslugi prvega strelca Gergöja Ivancsika (sedem golov), 27:19. V četrtfinalu se bo Madžarska pomerila z Dansko.

Hrvati so Belorusom dovolili igro le do desete minute, nato pa od vodstva 5:3 prišli do 21:9 ob polčasu. Tudi nadaljevanje je bilo podobno, Hrvaška je vseskozi zanesljivo nadzorovala potek tekme, Belorusija je zaostajala tudi že za 13 golov, ob koncu pa le nekoliko ublažila poraz (33:24). Najboljši strelec je bil Luka Stepančić s šestimi goli, za Belorusijo je Sergej Rutenka zadel štirikrat. Hrvaška bo v četrtfinalu igrala s Francijo.

Že v nedeljo so si v osmini finala nadaljevanje SP priborile Nemčija po zmagi nad Makedonijo, Francija po uspehu proti Islandiji, Rusija po zmagi proti Braziliji ter Danska po slavju proti Tuniziji.

SP v rokometu, osmina finala:

Slovenija : Egipt 31:26 (19:11)
Dolenec 6, Dobelšek, M. Žvižej po 4; Mostafa 10, Mamdouh 5, Alaa 4.

Srbija : Španija 20:31 (12:20)
Nenadić 4; Rocas 7, Sarmiento 5.

Madžarska : Poljska 27:19 (10:9)
Ivancsik 6, Csaszar 5; B. Jurecki 5.

Hrvaška : Belorusija 33:24 (21:9)
Stepančić 6, Ninčević 5; S. Rutenka, D. Rutenka, Kažaneuski po 4.

Nemčija : Makedonija 28:23 (13:9)
Kneer 5, Wiencek in Schmidt po 4; K. Lazarov 8.

Islandija : Francija 28:30 (14:15)
Olafsson 7; Honrubia 7, Guigou 6.

Brazilija : Rusija 26:27 (14:14)
Ribeiro in Teixeira po 6; Gorbok 11, Dibirov in Igropulo po 5.

Danska : Tunizija 30:23 (16:11)
Markussen 6, Eggert 5; Boughanmi 5.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.