Maejeva si je izborila zadnje mesto

Foto: EPA
Foto: EPA
Tajska violinistka Vanessa Mae je dobila dvoletno bitko z Mednarodnim olimpijskim komitejem okoli njenega nastopa na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju.
Oglej si celoten članek

Mok je po številnih grožnjah Maejeve preklical njeno diskvalifikacijo in ji vrnil zadnje, 67. mesto, ki ga je Tajka osvojila na veleslalomu.

Kot je znano, se je vsa zgodba začela na Krvavcu v Sloveniji. Maejeva se je namreč na olimpijske igre v Soči uvrstila v zadnjem trenutku, potem ko je na štirih tekmah na Krvavcu izpolnila olimpijsko normo. Kasneje je bilo dokazano, da so bile tekme prirejene, Mok pa je Tajki odvzel uvrstitev iz Sočija.

"Zelo sem srečna, da sem znova olimpijka. To je krasen začetek novega leta," je ob zadnji novici dejala Maejeva in dodala, da se bo spomladi začela pripravljati za nastop na naslednjih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Maejeva, ki je v Sočiju nastopila s priimkom očeta Vanakorn, za zmagovalko, Tino Maze, pa je zaostala 50 sekund, je za pritožbo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani porabila 150.000 evrov. Ta ji je že lani poleti pritrdil, da so bile nepravilnosti v kvalifikacijah dokazane, vendar se jih ne da povezati s svetovno znano violinistko.

Odločitev Moka o preklicu diskvalifikacije je prišla le nekaj dni po tem, ko je Vanessa Mae javno dejala, da bo tožila Mok zaradi blatenja imena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.