Šport > Zimski športi
25 ogledov

Maejeva si je izborila zadnje mesto

vanessa mae EPA
Tajska violinistka Vanessa Mae je dobila dvoletno bitko z Mednarodnim olimpijskim komitejem okoli njenega nastopa na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju.

Mok je po številnih grožnjah Maejeve preklical njeno diskvalifikacijo in ji vrnil zadnje, 67. mesto, ki ga je Tajka osvojila na veleslalomu.

Kot je znano, se je vsa zgodba začela na Krvavcu v Sloveniji. Maejeva se je namreč na olimpijske igre v Soči uvrstila v zadnjem trenutku, potem ko je na štirih tekmah na Krvavcu izpolnila olimpijsko normo. Kasneje je bilo dokazano, da so bile tekme prirejene, Mok pa je Tajki odvzel uvrstitev iz Sočija.

"Zelo sem srečna, da sem znova olimpijka. To je krasen začetek novega leta," je ob zadnji novici dejala Maejeva in dodala, da se bo spomladi začela pripravljati za nastop na naslednjih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Maejeva, ki je v Sočiju nastopila s priimkom očeta Vanakorn, za zmagovalko, Tino Maze, pa je zaostala 50 sekund, je za pritožbo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani porabila 150.000 evrov. Ta ji je že lani poleti pritrdil, da so bile nepravilnosti v kvalifikacijah dokazane, vendar se jih ne da povezati s svetovno znano violinistko.

Odločitev Moka o preklicu diskvalifikacije je prišla le nekaj dni po tem, ko je Vanessa Mae javno dejala, da bo tožila Mok zaradi blatenja imena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.