Majdičeva še ni rekla zadnje

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Svetovno nordijsko prvenstvo v Liberecu za Petro Majdič ni prvi cilj te sezone. Dolanka miri pričakovanja javnosti in medijev. Skakalci pa gredo na Češko rešit, kar se še rešiti da.
Oglej si celoten članek
 

Odločno v boj proti dopingu

Mednarodna smučarska zveza je pred SP v nordijskem smučanju napovedala oster boj proti jemanju prepovedanih poživil. Agencija PWC bo pred vsemi tekmami v tekih in nordijski kombinaciji opravila okoli 450 dopinških testov. Češka protidopinška agencija bo po tekmah testirala najboljše štiri in še po dva naključno izbrana.

Na svetovnem nordijskem prvenstvu, ki bo od 18. februarja do 1. marca potekalo na Češkem v Liberecu , bomo imeli Slovenci 19 predstavnikov. Naš prvi adut bo Petra Majdič , ki je pred dvema letoma v japonskem Sapporu v sprintu osvojila srebrno kolajno. Tokrat je prvo vprašanje na novinarski konferenci zastavila Dolanka. "Ste zadovoljni z mojo sezono? Ste? Potem nič hudega, če ne bo medalje. V Liberec grem uživat," je sproščena 29-letna Dolanka. Njena paradna disciplina sprint bo na sporedu 24. februarja, veliko pa najboljša sprinterka sezone pričakuje tudi od četrtkove 10-kilometrske klasične preizkušnje. Poleg te discipline in sprinta bo Majdičeva startala še na dvojnem zasledovanju ter na 30 kilometrov prosto.

V ekipi smučarskih skakalcev se bodo predstavili Robert Kranjec, Jernej Damjan, Mitja Mežnar, Primož Peterka in Robert Hrgota, ki si je mesto v reprezentanci izboril s konstantnim skakanjem na letalnici v Oberstdorfu. Varovanci Matjaža Zupana , ki bo četverico za tekmo določil po opravljenih treningih na prizorišču, upajo, da so se individualne priprave obrestovale. Na ekipni tekmi ciljajo do šestega mesta, na posamičnih si želijo med najboljših deset.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.