Majhne napake za visoke poraze

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tudi sinočnji dvoboj proti Linzu hokejistom Telemach Olimpije ni prinesel novih točk. Gostujoča zasedba je v drugi tretjini povsem razbila domačo obrambo, Ljubljančani pa so bili bolj ali manj nemočni tudi v napadalnih akcijah.
Oglej si celoten članek

"Prvih deset minut je bilo zelo obetavnih, saj smo dobro drsali in kontrolirali dogajanje. Nato smo prejeli prvi zadetek in vse se je obrnilo v njihovo korist. Skušali smo se vrniti v igro, a nam to nikakor ni uspelo. Gostje so kaznovali vsako našo napako," je potek dvoboja opisal ljubljanski napadalec Matej Hočevar. Hokejisti Linza so po zadržanem začetku prvo tretjino zaključili z dvema zadetkoma prednosti, v drugi tretjini pa napolnili ljubljansko mrežo in nato dvoboj rutinirano pripeljali do mirnega zaključka. 

Hočevar in soigralci so boli v zadnjem deli dvoboja malce bolj nevarni, a je bilo vse skupaj bistveno premalo za kaj več kot hud poraz z 1:8: "V tretji tretjini smo se skušali zbrati in jo izkoristiti kot pripravo na naslednjo tekmo. Odigrali smo malce boljše, vendar smo jo kljub temu izgubili." Zmaji so v enajstih tekmah zabeležili le dve zmagi, pred njimi pa je krajši počitek, ki ga bodo izkoristili za prepotrebne treninge: "Odpraviti moramo te majhne napake, ki nas drago stanejo, in izboljšati postavitev v nevtralni tretjini. Nasprotnikom ne smemo dovoliti tako lahkih prehodov v našo tretjino."

Sotlar edini strelec za zmaje

Za ščepec veselja na skoraj praznih tribunah ljubljanske Hale Tivoli je poskrbel mladi Jure Sotlar, ki je v 39. minuti le našel pot do gostujoče mreže: "Seveda je lepo zadeti, vendar smo ekipa in najpomembnejše so zmage. Tekmo smo odprli solidno, v drugi tretjini pa je prišlo do pravega razpada sistema. Bilo je preveč napak z naše strani, česar si ne bi smeli dovoliti. Slabo smo igrali v nevtralni tretjini in premalo premagali našemu golmanu. Na nekaterih tekmah smo že dokazali, da znamo igrati hokej, vendar tega proti Linzu nismo potrdili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.