Šport
32 ogledov

Majhne napake za visoke poraze

hokej Olimpija Saša Despot
Tudi sinočnji dvoboj proti Linzu hokejistom Telemach Olimpije ni prinesel novih točk. Gostujoča zasedba je v drugi tretjini povsem razbila domačo obrambo, Ljubljančani pa so bili bolj ali manj nemočni tudi v napadalnih akcijah.

"Prvih deset minut je bilo zelo obetavnih, saj smo dobro drsali in kontrolirali dogajanje. Nato smo prejeli prvi zadetek in vse se je obrnilo v njihovo korist. Skušali smo se vrniti v igro, a nam to nikakor ni uspelo. Gostje so kaznovali vsako našo napako," je potek dvoboja opisal ljubljanski napadalec Matej Hočevar. Hokejisti Linza so po zadržanem začetku prvo tretjino zaključili z dvema zadetkoma prednosti, v drugi tretjini pa napolnili ljubljansko mrežo in nato dvoboj rutinirano pripeljali do mirnega zaključka. 

Hočevar in soigralci so boli v zadnjem deli dvoboja malce bolj nevarni, a je bilo vse skupaj bistveno premalo za kaj več kot hud poraz z 1:8: "V tretji tretjini smo se skušali zbrati in jo izkoristiti kot pripravo na naslednjo tekmo. Odigrali smo malce boljše, vendar smo jo kljub temu izgubili." Zmaji so v enajstih tekmah zabeležili le dve zmagi, pred njimi pa je krajši počitek, ki ga bodo izkoristili za prepotrebne treninge: "Odpraviti moramo te majhne napake, ki nas drago stanejo, in izboljšati postavitev v nevtralni tretjini. Nasprotnikom ne smemo dovoliti tako lahkih prehodov v našo tretjino."

Sotlar edini strelec za zmaje

Za ščepec veselja na skoraj praznih tribunah ljubljanske Hale Tivoli je poskrbel mladi Jure Sotlar, ki je v 39. minuti le našel pot do gostujoče mreže: "Seveda je lepo zadeti, vendar smo ekipa in najpomembnejše so zmage. Tekmo smo odprli solidno, v drugi tretjini pa je prišlo do pravega razpada sistema. Bilo je preveč napak z naše strani, česar si ne bi smeli dovoliti. Slabo smo igrali v nevtralni tretjini in premalo premagali našemu golmanu. Na nekaterih tekmah smo že dokazali, da znamo igrati hokej, vendar tega proti Linzu nismo potrdili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.