Šport
17 ogledov

Gračnar ustavil nalet zmajev

Gračnar Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Mušič Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so na domačem ledu morali priznati premoč Salzburžanom (1:3). Ljubljančani ostajajo prikovani na dno lestvice.

Zmaji so v prejšnjem krogu gostovali v Beljaku in bili blizu prvemu paru točk iz gostovanj, a jih je pokopala neučinkovitost. Tokrat jih je čakala nova zahtevna domača preizkušnja, saj je v Tivoli prišel Salzburg, dvoboj zmajev in rdečih bikov je v prejšnjih letih večkrat poskrbel za vroče dogajanje na ledu in okrog njega. Tudi tokrat so gostje v Ljubljano prišli v vlogi favorita, ki so jo tudi potrdili.

Olimpija je nastopila oslabljena, brez poškodovanih Roka Leberja, Igorja Cvetka, Gregorja Koblarja in Mihe Pesjaka. Po zadržanem začetku, ko večjih priložnosti ni bilo, terensko premoč pa so imeli gostje, se je zdelo, da zadetkov v prvi tretjini ne bo. Potem pa so padli trije v dobri minuti, začeli so gostje, ko so izkoristili neodločnost domače obrambe. Vendar je bil Gal Koren nato na pravem mestu in je premagal slovenskega reprezentanta Luko Gračnarja za 1:1. A le 24 sekund zatem je Salzburg spet vodil, spet pa bi lahko domači branilci odločneje posredovali pred Andyjem Chiodom.

Mušič s pol metra zgrešil izenačenje

V drugem delu so domači začeli bolj enakovredno in si tudi pripravili nekaj polpriložnosti, zadetka pa ni bilo. Tudi ne ob sploh prvi številčni prednosti na tekmi v 27. minuti, ob že izenačenih močeh na ledu pa je moral Gračnar dvakrat posredovati, da je preprečil novo izenačenje. Najlepšo ljubljansko priložnost je imel Aleš Mušič v 33. minuti, ko mu ni uspelo odbitega ploščka s pol metra spraviti v mrežo. Zato pa so se ljubljanski hokejisti ubranili tekmečeve številčne premoči in po drugi tretjini še vedno imeli možnosti za preobrat.

A z uspešnim "power-playem" takoj na začetku zadnjega dela so gostje prišli do dveh golov prednosti. Domači so sicer bili borbeni, vztrajni, a v akcijah tudi premalo natančni, Tadej Snoj je tako v 45. minuti zgrešil, ko je bil sam pred Gračnarjem. Neizkoriščena pa je ostala tudi priložnost Žige Pešuta nekaj minut zatem. Ob koncu so gostje spet pritisnili in zgostili tekmece pred njihov gol, Chiodo je imel precej dela, ki pa ga je dobro opravil. Zmaji so skušali v zadnji minuti in pol izid spremeniti še s šestimi v polju in brez vratarja, vendar je ostalo pri izidu 1:3.

Liga Ebel, 10. kolo:

Telemach Olimpija : Red Bull Salzburg 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Koren 19.; Fahey 19., Cijan 20., Trattnig 42.

Graz 99ers : Vienna Capitals 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Orli Znojmo : Dornbirn 10:2 (1:1, 7:1, 2:0)
Sapa Fehervar : Innsbruck 4:3* (0:0, 2:0, 1:3)
VSV Beljak : KAC Celovec 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Bolzano : Linz 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

*
- po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.