Šport
26 ogledov

Zmaji ostajajo brez točke v gosteh

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Olimpije so imeli lepo priložnost, da bi z gostovanja v Beljaku odnesli vsaj točko, toda zmaji se v Ljubljano spet vračajo praznih rok (3:2).

Ljubljančani so na vročem beljaškem ledu v desetletju medsebojnih obračunov tudi že zmagovali, v zadnjem času sicer tam niso imeli veliko uspeha, a zmajem bo še nekaj časa žal za današnjo izpuščeno priložnost, ki se je ponujala zaradi očitne krize domačega moštva. Tako so ostali brez prve zmage v gosteh v sezoni, ostajajo pri štirih točkah za dve domači.

VSV je v tekmo krenil zbegano in s strahom po še enem porazu, ki bi prav gotovo spodnesel trenerja, nekdanjega stratega Olimpije Hannuja Järvenpääja. Gostje bi lahko v uvodnih 15 minutah, ko so bili popolni gospodarji na ledu, premoč kronali za zadetki, a ni šlo. Še najbližje uspehu sta bila Žiga Pešut v peti minuti, iz bližine je meril mimo gola, ter Tadej Snoj v deveti, ko mu je domači vratar Jean Philippe Lamourux preprečil premierni gol v ligi Ebel. Domači so se v igro vrnili s svojim prvim "power-playem" in z zadetkom Gerharda Unterluggauerja z natančnim strelom z modre črte, pri strelu je bil vratar gostov Andy Chiodo nemočen.

V drugem delu so gostje spet začeli bolje, Hunter Bishop je imel z igralcem več lepo priložnost in se sam znašel pred Lamoureuxom, ta pa se je spet izkazal. V 37. minuti pa je, spet z igralcem več, Matt White iz bližine streljal prek vrat.

Whitova napaka prelomila tekmo

V zadnjo tretjino so gostje krenili z igralcem več, ker je Brock McBride z naletom v glavo ob koncu druge ustavil Roka Lebra. A namesto, da bi četrto igro z igralcem več kronali z izenačenjem, je White na sredini igrišča naredil začetniško napako, podal Johnu Lammersu, ta pa je darilo izkoristil in povišal na 2:0. Upanje na ugodnejši izid je vzbudil Anže Ropret v naslednji minuti, sledila je ostra borba, domači pa so v 53. minuti še enkrat z igralcem več dosegli tretji gol.

Ljubljančani so v 58. minuti še petič imeli igralca več, prednost pa nadgradili še z izhodom vratarja. A so domači zdržali, osem desetink pred koncem pa je White sicer dosegel gol, ki pa je pomenil le lepotni popravek izida.

Liga Ebel, 9. kolo:

VSV Beljak : Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Unterluggauer 18., Lammers 42., Haydar 53.; Ropret 43., White 60.

KAC Celovec : Vienna Capitals 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Graz 99ers : Orli Znojmo 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Bolzano : Innsbruck 5:4 (3:1, 2:1, 0:2)
Black Wings Linz : Red Bull Salzburg 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Sobota ob 17.30:
Sapa Fehervar - Dornbirn

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.