Šport
19 ogledov

Črna krila še nepremagana

hokej Olimpija Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 7. kroga lige Ebel gostovali v Linzu in izgubili z ekipo Black Wings z 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

Ljubljančani so v prvih šestih krogih nove sezone zmagali le enkrat, pred tednom dni doma proti Innsbrucku, tokrat pa jih je čakala nova težka naloga. Podali so se na gostovanje v Linz, k ekipi, ki poleg Salzburga doslej še ni doživela poraza, med drugim pa je gladko z 9:0 odpihnila tudi celovški KAC. Linz je upravičil status favorita, po porazu Salzburga s 4:5 proti Znojmu pa je ostal edina še neporažena ekipa lige.

Zmaji so na tekmo odpotovali močno oslabljeni, zaradi poškodb so bili brez četverice (Hunter Bishop, Gal Koren, Aleš Mušič, Miha Pesjak, v vsakem napadu je manjkal po en igralec), a so se hrabro zoperstavili najbolj vročemu moštvu ta hip. Pred polnimi tribunami dvorane v Linzu so bili gostje celo blizu vodstvu v drugi minuti, a so sodniki domače rešili pred zanesljivim golom, ko so dosodili po mnenju Ljubljančanov dvomljiv prepovedan dolgi strel.

V četrti minuti so gostje storili napako v obrambi, Brian Lebler je sam zadrsal proti vratarju Andyju Chiodu in ga z natančnim strelom ob desni vratnici tudi premagal. Domači so deset minut zatem povišali prednost, prav v trenutkih, ko bi gostje krenili v napad z igralcem več, tako pa je Rob Hissey, na katerega je branilec Marvin Degon pozabil, pred golom samo spremenil smer ploščku, ki je med nogami Chioda zletel v mrežo.

V drugi tretjini so bili zmaji tudi dokaj enakovredni, imeli priložnosti, a se je izkazal debitant v ligi Ebel, 21-letni Thomas Dechel. V 36. minuti pa je bil najboljši igralec tekme Hissey še enkrat spreten pred golom za 3:0. V zadnjem delu ni bilo več izrazitih priložnosti, Linz pa je prek Andrewa Kozeka dosegel četrti gol ob številčni prednosti in poskrbel za še šesti poraz zeleno-belih v sezoni.

V nedeljo bodo zmaji na domači tekmi igrali z madžarskimi tekmeci iz Szekesfehervarja.

Lestvica. 7. kolo:

 1. Black Wings Linz       12 (-1)
 2. Red Bull Salzburg     12
 3. Vienna Capitals         12
 4. Graz 99ers                10
 5. Innsbruck                    8
 6. Orli Znojmo                 6
 7. Sapa Fehervar            6
 8. KAC Celovec              5 (-1)
 9. VSV Beljak                 4
10. Bolzano                     4
11. Dornbirn                    4
12. Telemach Olimpija    2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.