Šport
19 ogledov

Nebogljene zmaje čaka še veliko učenja

Fabian Dahlem Saša Despot
Po petkovem preblisku proti Beljačanom so hokejisti Telemach Olimpije včeraj v domačem Tivoliju ponovno delovali popolnoma nebogljeno in zabeležili peti porazi v sezoni.

"Fantje so odigrali daleč od svojih zmožnosti. Vedeli smo, da ima Innsbruck kakovostno in fizično izjemno močno zasedbo, a se nismo odzvali na pravi način. Gostom smo pustili preveč prostora za odprte strele in jim prepustili pobudo, kar so s pridom izkoristili," je po bolečem porazu Olimpije proti Innsbrucku v šestem krogu Lige Ebel z 0:3 potarnal trener zmajev Fabian Dahlem.

Njegova zasedba očitno še ni prepričala ljubljanskih navijačev, saj se jih je na tribunah zbralo le 800, resnici na ljubo pa tudi ti najzvestejši privrženci zeleno – belih včeraj niso imeli kaj videti. Ljubljančani si praktično niso priigrali prave priložnosti, Dahlem pa je pohvalil tudi gostujočega vratarja: "Res je, da nismo uspeli zadeti, eden izmed razlogov za to, pa je tudi gostujoči čuvaj mreže. Morali bi se še bolj potruditi in večkrat štartati na odbite ploščke ter doseči kakšen 'umazan' zadetek."

Gostom podarili zadetka

Ljubljanskemu strategu je jasno, da je že zazvonil znak za alarm: "Vsak trenutek je dragocen, zato sem fante že takoj po tekmi v slačičilnici opozoril na določene napake. Moramo se soočiti s težavami in biti pri tem povsem iskreni, saj le tako lahko napredujemo. Innsbrucku smo podarili dva zadetka, kar je na takšnem nivoju nedopustno."

Za konec pogovora z novinarji je Dahlem ponudil nekaj optimističnih fraz: "V zadnji tretjini smo se dvignili in skušali nekaj narediti, a nam ni uspelo. Fantje se morajo še veliko naučiti, pri tem pa nas čaka še veliko trpljenja. Precej lepše je zmagovati, zato moramo začeti razmišljati o pozitivnih stvareh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.