Šport
39 ogledov

Zmaji našli žrtev: VSV padel v Tivoliju

Fabian Dahlem
1/26
Saša Despot
Ljubljanski hokejisti so v petem kolu dosegli svojo prvo zmago, v Tivoliju je pred okrog 1500 gledalci padel beljaški VSV (4:1).

Hokejisti Olimpije niso nič kaj spodbudno začeli sezone. Še posebej boleča sta bila zadnja poraza, domači proti Znojmu in v gosteh proti Sapi, na tej zadnji tekmi zmaji v prvem delu niso niti enkrat streljali na gol tekmecev. V taboru izpod Rožnika so tako upali, da bo druga domača tekma proti starim znancem iz Beljaka, ki jih vodi nekdanji strateg zeleno-belih Hannu Järvenpää, prinesla zasuk. Danes so se pokazali v povsem drugačni luči in predvsem po zaslugi borbene predstave in učinkovite druge tretjine zasluženo dobili prvi točki v sezoni (4:1).

Tekma se je začela z zamudo, ker so Beljačani obtičali v zastojih na avtocesti. Tudi nadaljevanje je bilo razvlečeno, saj so ob koncu prve tretjine igralci razbili pleksi steklo in poskrbeli za dodatno zamudo. A vse skupaj je manj obremenilo domače hokejiste. Ti so že od začetka krenili napadalno in borbeno, povsem drugače kot na prejšnjih tekmah. Sad takšne igre so bile priložnosti pred vrati Thomasa Honeckla. Ob igralcu več sicer ni šlo, zato pa so se zmaji ubranili številčne prednosti gostov, Gal Koren pa je v 19. minuti pobegnil v protinapad. Beljačani so ga ustavili s prekrškom, pri kazenskem strelu pa je nato Korenu veselje preprečila vratnica.

V štirih minutah trije goli

A dober začetek je dal domačim krila in nadaljevanje je bilo enako borbeno, a tudi bistveno bolj učinkovito. Najprej je plošček po strelu Marvina Degona z modre črte končal v mreži tik ob vratnici, ko se veselje na sicer ne najbolj polnih tribunah še ni poleglo, pa je 31 sekund zatem Žiga Pešut spretno preusmeril plošček v gol. Strateg VSV je vzel minuto odmora, naleta domačih pa še ni bilo konec. Po še nekaj nevarnih akcijah je bil v 34. minuti na pravem mestu pred golom Hunter Bishop in poskrbel za visoko vodstvo.

V zadnjem delu so gostje pritisnili in tudi kmalu zadeli. Olimpija se je ubranila številčne prednosti, zato pa takoj po koncu kazni prejela zadetek. A znižanje ni pomenilo tudi preobrata. Domači vratar Andy Chiodo je bil zanesljiv, ubranil nekaj nevarnih poskusov tekmecev, izkazal se je predvsem po prodorih Seana Ringrosa in Benjamina Petrika.

Povsem brez priložnosti niso bili niti domači, gostje pa so v zadnjih dveh minutah igrali brez vratarja in skušali še spremeniti izid. A domača obramba ni več klonila, šest sekund pred koncem pa je Bishop s strelom na prazen gol le še potrdil slavje zmajev.

Liga Ebel, 5. kolo:

Telemach Olimpija : VSV Beljak 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Degon 30., Pešut 30., Bishop 34., 60.; Altmann 46.

Innsbruck : Orli Znojmo 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Graz 99ers : Sapa Fehervar 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Bolzano : Dornbirn 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Vnaprej odigrana tekma 15. kola:
Vienna Capitals : Red Bull Salzburg 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.