Šport
13 ogledov

Zmaji sezono odprli s porazom

Olimpija, Nottingham Simon Maljevac
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 1. kroga lige Ebel v Celovcu izgubili z moštvom KAC z 1:3.

Ljubljančani so novo sezono lige Ebel začeli v Celovcu in s porazom za dva gola. Potem ko so v edinem slovenskem predstavniku v tem tekmovanju za sezono 2014/15 sestavili pomlajeno ekipo s poudarkom na domačih igralcih in z manj tujci kot doslej, so tudi letvico pričakovanj postavili nekoliko nižje, vseeno pa so zmaji upali na uspešen začetek pri tradicionalnih tekmecih z druge strani Karavank.

Kljub porazu pa lahko hokejisti iz Ljubljane z dvignjeno glavo zapuščajo Celovec. Ta je po lanski slabi sezoni, ko se ni uvrstil v končnico, letos temeljito spremenil ekipo in napovedal naskok na končno zmago.

Zmaji se niso ustrašili skorajda polne sejemske dvorane, že v prvi minuti sta zapretila Matt White in Hunter Bishop, a nista bila uspešna. Kazen je prišla hitro, ko je odbitek od vratarja Andyja Chioda - ta je nekaj sezon branil prav za KAC in je pred tekmo tudi dobil aplavz navijačev - Michael Siklenka pospravil v prazno mrežo.

Ko so domači z igralcem več po hitrem protinapadu prišli do 2:0, so se številni navijači Olimpije morda že ustrašili za končni razplet. Toda od takrat so bili zmaji povsem enakovredni, imeli pa so tudi lepše priložnosti. Miha Pesjak je tako že preigral vratarja Pekko Tuokkolo, a je domače rešila vratnica, v 20. minuti pa so imeli štiri priložnosti (White, dvakrat Matej Hočevar, ob zvoku sirene pa še Aleš Mušič), a je bil Finec razpoložen.

Domači vratar se je izkazal tudi v nadaljevanju tekme, v 38. minuti ob natančnem strelu Gala Korena pa je bil nemočen. Ta gol je dal zmajem krila za še bolj napadalno igro in v 42. minuti je bil Bishop sam pred vratarjem, ki pa je bil spet zmagovalec, prav tako, ko so gostje imeli 77 sekund na ledu igralca več. Ob koncu tekme so domači vendarle dosegli še tretji gol za 3:1.

Tudi v drugem krogu bodo ljubljanski hokejisti gostovali, v nedeljo jih čaka tekma v Dornbirnu.

Liga Ebel, 1. kolo:

KAC : Olimpija 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

* Sejemska dvorana, gledalcev 4100, sodniki: Erd, Nikolic (glavna), Ettlmayr, Nothegger (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Siklenka (Strömberg, Kohl, 2.), Jacques (Pither, Hundertpfund, 10.), 2:1 Koren (Pešut, Koblar, 38.), 3:1 S. Geier (Siklenka, M. Geier, 58.).
* Kazenske minute: KAC Celovec 14, Telemach Olimpija 6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.