Šport
22 ogledov

Gračnar: "V ligi prvakov sem na očeh velikih klubov"

Gračnar Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Morency Ulmer Anže Petkovšek
Sinočnja predstava Luke Gračnarja na tivolskem ledu je ponovno potrdila, da ima slovenska reprezentanca na razpolago izjemnega vratarja. 20-letni član Red Bull Salzburga blesti tudi v hokejski ligi prvakov.

"Hokejisti Olimpije so dobro izkoriščali naše napake in prišli do nekaterih priložnosti. Dal sem vse od sebe in skušal ubraniti vsak strel, ki je letel proti našim vratom. V bistvu mi je vseeno, če je teh strelov veliko ali malo, saj se sam skušam osredotočiti na vsak naslednji strel in ga skušam ubraniti," je svojo predstavo opisal 20-letni Hrušičan Luka Gračnar, ki je pak v svojo mrežo spustil le enkrat in se po zadnjem pisku sirene veselil zmage Salzburga nad Olimpijo (1:3).

"Grd" hokej jih ni zmedel

Salzburžani so se sinoči predstavili kot kakovostnejša zasedba, kar je potrdil tudi Slovenec v njihovih vratih: "Smo kakovostnejše moštvo, Ljubljančani pa po drugi strani ogromno 'borbajo' in na nek način tudi tekmeca potegnejo v takšen način igre. Zavedam se, da je takšen 'grd' hokej njihova edina priložnost za doseganje uspehov, glede na igralski kader, ki ga premorejo."

Tudi številne spremembe v igralski zasedbi niso ogrozile Gračnarjevega položaja pri bogataših s Solnograškega: "Avstrijski hokejisti so ostali v klubu, prišlo pa je kar nekaj kakovostnih tujcev. Samega sistema igre v primerjavi s prejšnjimi sezonami nismo spreminjali. Skušamo igrati napadalen hokej in čim več časa prebiti v nasprotnikovi tretjini."

Ubranil kar 96.58% strelov

"Gračko" se je letos izkazal tudi v skupinskem delu hokejske lige prvakov, saj je ubranil kar 96.58% strelov, čemur pa ne pripisuje posebnega pomena: "Ponosen sem na pet zmag na petih tekmah, ki sem jih preživel v golu. Odstotek ubranjenih strelov je res visok, vendar so bolj pomembne zmage. Liga Ebel je kakovostno tekmovanje, vendar pa ga v Evropi ne cenijo preveč. Tudi zame je pomembno, da se izkažem v ligi prvakov, saj sem tam na očeh največjih klubov, kar je pomembno tudi za prihodnost."

Salzburžani imajo v elitnem klubskem tekmovanju letos visoke cilje: "Velik pomen dajemo ligi prvakov. Podrobno se pripravljamo na vsako tekmo in napredovanje v končnico nas je zelo razveselilo. Sedaj nas čaka pot na Švedsko, kjer se bomo za uvrstitev v naslednji krog pomerili z zelo močnim tekmecem. V tem tekmovanju ni slabih ekip, zato moramo biti maksimalno pripravljeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.