Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

Foto: Epa
Foto: Epa
Prva tekma zadnjega kola v skupini C evropskega prvenstva v rokometu se je končala z remijem.
Oglej si celoten članek

Rokometni reprezentanci Nemčije, branilki naslova evropskega prvaka, na prvenstvu na Hrvaškem po srečni točki v obračunu s Slovenijo ni uspelo premagati niti Makedonije. Tekma med njimi in Makedonci v Zagrebu se je končala z istim izidom kot tekma med Nemčijo in Slovenijo (25:25).

Makedonci bodo tako osvojili prvo mesto v skupini C in bodo v nadaljevanje tekmovanja s seboj vzeli tri točke, Nemci pa dve. Slovenija bo po zmagi nad Črno goro (28:19) v Varaždin odnesla eno točko. Reprezentance Španije, Danske in Češke, s katerimi se bodo varovanci Veselina Vujovića pomerili v drugem delu turnirja, bodo tja prinesli po dve točki.

Foto Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

Makedonci so se vso tekmo proti favoriziranemu tekmecu dobro držali, na koncu pa imeli celo priložnost za zmago. Njen "težkokategorni" pivot Stojanče Stoilov se je 15 sekund pred koncem sam znašel na črti, ki označuje kazenski prostor, a mu je vratar Silvio Heinevetter strel ubranil. Nemci so imeli 11 sekund za zadnji napad, vendar so izsilili le zaključni strel z devetih metrov, ki pa je končal v živem zidu.

Z osmimi goli je bil najboljši strelec tekme Steffen Weinhold, pri Makedoncih jih je Filip Taleski dosegel šest.

Skupina D Čehi Madžare poslali domov

EP v rokometu (skupina C), 3. kolo:

Slovenija - Črna gora 28:19 (14:13)
Marguč 6, Bezjak 5, Blagotinšek 4; Ševaljević 6, Lipovina 4.

Nemčija - Makedonija 25:25 (12:11)
Weinhold 8, Gensheimer 5; Taleski 6, Manaskov, K. Lazarov po 5.

LESTVICA:
1. Makedonija 5 točk
2. Nemčija 4
3. Slovenija 3
4. Črna gora 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.