"Malenkosti, ki niso več slučajne"

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
S četrto zaporedno zmago, ki so jo dosegli na neugodnem gostovanju pri velenjskem Rudarju (0:1), so nogometaši Domžal ostali na vrhu lestvice Prve Lige TS. Trener Luka Elsner meni, da ima njegovo moštvo še nekaj rezerv.
Oglej si celoten članek

"Malenkosti, ki na zadnjih srečanjih odločajo v našo prid, najbrž niso več slučajne. Proti Rudarju smo dobro nadzirali dogajanje na igrišču in s sicer dokaj srečnim zadetkom prišli do zmage, ki bi bila lahko še višja. Velenjčani so bili najbolj nevarni iz prekinitev, večjih priložnosti pa si niso priigrali," je po koncu dvoboja proti Rudarju v Velenju razmišljal trener Domžal Luka Elsner.

Vodilno moštvo lige je do zmage prišlo po nesrečnem avtogolu Rudarjevega (in nekdanjega domžalskega) branilca Ivana Knezovića v 14. minuti dvoboja, domžalski napadalec Joshua Parker pa je v končnici tekme zapravil kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva. Kljub temu je bil Elsner upravičeno zadovoljen s pristopom svojega moštva: "Po dobremu začetku ne popuščamo, kar je zelo pomembno. Za razliko od tekme proti Zavrču smo tokrat v določenih obdobjih tekme boljše kombinirali in zadrževali žogo ter tako umirili tekmeca. Rudar je v zadnjih minutah pričakovano pritisnil, vendar smo kljub zapravljenim priložnostim tekmo uspešno pripeljali do konca.

Brez prejetega zadetka

Domžalčani še naprej ostajajo edino moštvo brez prejetega zadetka, kar je po Elsnerjevih besedah ključni podatek: "To je seveda zelo pomemben podatek, ki ga je potrebno izpostaviti, in takšen trend bomo skušali zadržati tudi v nadaljevanju. Fantje si med seboj pomagajo in ne bežijo od odgovornosti tudi v obrambnih nalogah. Kot sem že omenil, smo bili boljši tudi pri igri v polju in na vse skupaj smo lahko ponosni."

V igri še določene rezerve

Nadarjeni strokovnjak je že lani dokazal, da je pravi človek za domžalsko klop. V naslednjih tekmah pričakuje še dodaten napredek svoje ekipe: "Približali smo se temu, kar smo si vsi skupaj zastavili. V mnogih elementih igre smo na pravi poti, glede na kakovost moštva pa imamo zagotovo še določene rezerve. Pomembno je, da so fantje motivirani in so pripravljeni se žrtvovati za ekipo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.